Apple iOS 8.3 versiyonunu kullanıma sundu

Apple tarafından geliştirilen, iPhone ve iPad modellerinde kullanılan iOS işletim sistemine yeni bir güncelleme geldi. Bir süredir Beta olan iOS 8.3 resmi olarak kullanıma sunuldu.
siri-turkce

Yeni güncellemenin önceki sürümlerden en önemli farkı ise: Türkçe anlayan Siri olması.

Apple’ın sesli asistanı Siri bugüne kadar sadece belli dillerde yapılan konuşmalara yanıt verebiliyordu ve bu diller arasında Türkçe yoktu. iOS 8.3 ile bu yeni özellik Beta sürümünden itibaren kullanılabilir olmuştu.

Son ortaya çıkan ve kullanıcılar tarafından indirilebilir durumda olan iOS 8.3 mobil cihazın ayarlar bölümünden ya da iTunes üzerinden yüklenebiliyor. Yeni güncellemeyle artık işletim sisteminde 300 farklı yüz ifadesi ikonu (emoji) kullanılabilecek. Bununla birlikte bazı küçük düzeltmeleri de içeren güncellemenin boyutu ise iOS 6 Plus için yaklaşık olarak 1.7 GB.
apple-guncelleme

OS X de güncellendi

Benzer bir Beta sürecinde bulunan Apple’ın bilgisayarlarında kullandığı OS X de Yosemite 10.10.3’e güncellendi. Bu güncellemenin en önemli özelliği ise yeni nesil fotoğraf yazılımı Photos’u içermesi. Yaklaşık 2 GB yer kaplayan yeni güncelleme de bilgisayarın ayarlar kısmından yüklenebiliyor.

Share