Apple iOS 8.4 beta sürümünü çıkardı

Türkçe Siri ile birlikte geçtiğimiz hafta gelen ve teknoloji otoritelerince 8’inci iOS sürümünün sonuncusu olduğu düşünülen iOS 8.3‘ün ardından bugün iOS 8.4 için ilk beta sürüm çıktı. Daha önceki yıllarda bu kadar sayıda yeni sürüm verilmediği düşünüldüğünde aslında büyük bir sürpriz olan iOS 8.4, Haziran ayında düzenlenecek Apple WWDC 2015’te tanıtılacak iOS 9’dan önce çıkan son sürüm olacak.

ios-8.4

Sürüm notlarına baktığımızda ise Apple’ın merakla beklenen ve WWDC’de duyuracağı söylenen yeni müzik yayın uygulamasının entegre edildiği tamamen düzenlenmiş yeni Müzik uygulamasının en önemli değişim olduğunu görüyoruz. Apple, yepyeni Müzik uygulamasına ilk bakış içerdiğini söylediği iOS 8.4 Beta 1’de, uygulamaya daha zarif bir tasarımın yanında müzik bulmayı kolaylaştıran özellikler de eklediğini belirtiyor.

apple-ios-8-4

Müzik alanında olmakla birlikte nispeten farklı bir güncelleme ise Müzik uygulamasıyla entegre çalışacak olan iTunes Radio’da oldu. Kullanıcılar iOS 8.4 ile birlikte Müzik’ten direkt olarak iTunes Radio’ya geçiş yapabiliyor.

Şu an için Apple’ın sürüm notlarında Müzik uygulaması haricinde bir detaya yer verilmezken, uygulamanın Spotify benzeri bir yapıya sahip olacağını tahmin etmek zor değil. Apple, geçtiğimiz sene yaz aylarında Beats Music’i satın almıştı ve o zamandan beri Apple’ın ne zaman kendi müzik yayın uygulamasını çıkaracağı konuşuluyordu.

ios-8.4-beta

Share