Apple Siri’nin en büyük rakibi: Google Asistan

Google, yeni akıllı telefonu Pixel’i tanıttığı etkinlikte Google Asistan’ı duyurdu. Google Asistan, sahip olduğu özellikler ve gelişmiş yapay zekasıyla Apple Siri’nin en büyük rakibi olacak gibi görünüyor.
siri-vs-google-now

Google saatler önce düzenlediği #madebygoogle etkinliğinde yeni akıllı telefonu Google Pixel’i tanıttı. Bu etkinlikte tanıtılan ve hayli dikkat çeken bir başka ürün ise Google Asistan oldu. Sahip olduğu özelliklerle Siri’nin en büyük rakibi olacağı görünen Asistan, ilk kez Google Pixel ile birlikte geliyor.

Siri, iOS işletim sistemine sahip cihazlarda sesli komut verildiğinde veya soru sorulduğunda kullanıcıya yardımcı olan kişisel sanal asistan olarak biliniyor. Google Asistan’ın da işlevi temelde aynı mantığa dayanıyor fakat becerileri Siri’nin çok çok üzerinde.

google-pixel

Google Asistan’ın en büyük özelliği konu takibi yapabiliyor olması. Örneğin bir soru sorduğunuzda ve aynı konuya ilişkin başka bir soru sorduğunuzda Asistan, sizin aynı konu üzerinde konuştuğunuzu anlıyor ve size cevap veriyor.

Google’ın gelişmiş yapay zekası, sizin adınıza rezervasyon bile yapabiliyor. Örneğin arkadaşınızla bir restorana gitmek istediğinizde Google Asistan’a “İstanbul’daki X restoranda 2 kişilik rezervasyon yap” komutunu verdiğinizde sizin için yer ayırtabiliyor.

Google Asistan’ın ayrıca yol tarifi yapma, not tutma, sohbet etme gibi sayısız özelliği bulunuyor. Henüz İngilizce olarak hizmet veren Google Asistan‘ın ne zaman Türkçe desteği çıkacağı ise henüz bilinmiyor.

Share