Apple’dan 3 yeni iPad modeli geliyor

Apple’ın 2017 yılında 3 yeni iPad modeli tanıtacağı iddia ediliyor. Bu iPad’ler arasında 10.5-inçlik yepyeni bir iPad’in daha olacağı ve A10X işlemciyle geleceği öngörülüyor. 2018’de ise esnek OLED ekranlı yepyeni bir iPad gelebilir.
ipad-pro

Apple’ın 2018’de esnek OLED ekranlı iPad piyasaya süreceği iddia ediliyor.
Tablet bilgisayar alanında iPad ile dünyanın zirvesinde bulunan Apple, 3 adet yeni iPad modeli piyasaya sürmeyi hedefliyor. Bildiğimiz üzere geçtiğimiz yıl tanıtılan iPad Pro ile Apple alıştığımız çizginin dışına çıkmış ve bu alanda yenilik yapabileceğinin sinyallerini vermişti.

Apple’a yakın kaynaklar arasında yer alan Mig-Chi Kuo’nun aktardığı bilgilere göre 2017’de ‘devrim’ niteliğinde 3 yeni iPad modeli tanıtılacak. Bu tarih doğru olması, Apple’ın önümüzdeki ay iPhone 7’nin tanıtılacağı etkinlikte yeni iPad tanıtmayacağı anlamına geliyor. Bu tarih yerine bu sene iPhone SE’nin tanıtıldığı tarih olan Mart ayı tercih edilebilir.

Kuo’nun aktardıklarına göre Apple, 2017’de 9.7-inç ve 12.9-inçlik iPad Pro 2’lerin yanı sıra 10.5-inç ekrana sahip yepyeni bir iPad Pro tanıtacak. Bu cihazlarda TSMC imzası taşıyan yeni Apple A10X işlemcinin olması bekleniyor.

Tüm bunların yanı sıra bir sonraki sene yani 2018’de yepyeni bir iPad’in tanıtılacağı iddia ediliyor. Bu modelin tamamen farklı bir tasarıma sahip olacağı ve esnek OLED ekran ile geleceği öngörülüyor. Bildiğimiz üzere Apple’ın 1-2 sene içerisinde OLED teknolojisine geçeceği sıklıkla ifade ediliyor. Apple’ın tabletlere ağırlık vererek, hali hazırda iyi giden iPad satışlarını daha da arttırması bekleniyor. Bu hamleyle Apple, iPhone satışlarının düşmesiyle ettiği zararı amorti edebilir.

Share