ASUS ZenWatch IFA 2014′te resmi olarak tanıtıldı

Tayvanlı bilgisayar üreticisi ASUS, uzun süredir merakla beklenen ilk akıllı saati ASUS ZenWatch’u nihayet IFA 2014 kapsamında resmi olarak tanıttı.

Son yıllarda hızla yükselen akıllı saat alanı, şu sıralar Berlin’de düzenlenmekte olan IFA 2014 kapsamında da oldukça ön planda olacak gibi görünüyor. Her ne kadar Samsung ve LG Electronics yeni akıllı saatleri Gear S ve LG G Watch R’ı resmi olarak tanıtmak için IFA 2014′ü beklememiş olsa da, giyilebilir cihazlar alanına giriş yapan Tayvanlı bilgisayar üreticisi ASUS, merakla beklenen yeni akıllı saatini etkinlik kapsamında görücüye çıkardı.
ASUS-ZenWatch

Geçtiğimiz aylarda sık sık gündeme gelen ASUS akıllı saat, nihayet ASUS ZenWatch adıyla resmi olarak tanıtıldı ve teknoloji dünyasında yoğun ilgiyle karşılandı. Google’ın giyilebilir cihazlara yönelik olarak geliştirdiği Android Wear işletim sistemini kullanan ASUS ZenWatch, tasarım olarak geçtiğimiz günlerde Samsung tarafından tanıtılan Gear S’le benzerlikler taşıyor.

Samsung Gear S’te olduğu gibi kavisli ve şık bir tasarıma sahip olan ASUS ZenWatch‘un donanımsal özellikleri arasında 320 x 320 piksel çözünürlükte 1.63 inç AMOLED ekran, Qualcomm Snapdragon 400 işlemci, 512 MB RAM ve 4 GB dahili hafıza yer alıyor. Android Wear işletim sistemli diğer akıllı saatlerde olduğu gibi ZenWatch da sesli komutlarla çalışıyor.
Kaynak:Mynet

Share