Blackberry Android Telefonunu Piyasada!

Cep telefonu firması Blackberry Android işletim sistemini kullanan ilk telefonunu piyasaya sürdü.

Bir zamanların oldukça en popüler cep telefonu firmalarından biri olan Blackberry Android işletim sistemini kullanan ilk telefonunu piyasaya sürdü.

blackberry-priv-android

Yıllarca cep telefonu kullanıcılarını kendine ait işletim sistemine çekmek için mücadele eden şirketin yaptığı bu hamle yeni bir yaklaşım olarak değerlendiriliyor.

Şirket yeni cihazları Priv’in tüketicilere güvenlik açısından rakip olan diğer Android ürünlere nazaran daha avantajlı ve kolay bir kullanım sunduğunu iddia ediyor.

Şirket yetkilileri halihazırda Android telefonlarda kullanılan güvenlik sistemlerini firma olarak 3 yıldan beri denediklerini bunun da yeni telefonda bulunan güvenlik uygulamaları konusunda kendilerine oldukça fazla bir avantaj sağladığını ve bununla da rakip telefonlardan üstün olduklarını belirtiyorlar.

Diğer yandan cihazda incelemelerde bulunan teknoloji editörleri ise Blackberry’in kaybettiği müşterilerini tekrar kazanmasının hayli zor olduğunu bununla beraber Priv‘nin pahalı bir cihaz olmasının bu durumu daha da zorlaştırdığını söylüyorlar.

Bu şekilde uygulanacak bir fiyat politikasının firmanın yıllardır kaybettiği pazar payını tekrar kazanmasına bir faydasının dokunmayacağı ise gayet açık olarak görülüyor.

Share