Blackberry ‘karar zamanı’ diyor

Akıllı telefon üreticisi Blackberry, geleceği konusunda önündeki seçenekleri değerlendirmeye girişti.

Blackberry 'karar zamanı' diyor

Blackberry ‘karar zamanı’ diyor

Bu süreç sonunda şirketin satışı da gündeme gelebilir.
Ortaklıklar dahil olmak üzere farklı iş modellerini değerlendirmek üzere oluşturulan komiteye Blackberry yönetim kurulu üyesi Timothy Dattels başkanlık edecek.

Şirket aslında, geleceği açısından son derece önemli görülen Blackberry 10 modelinin satışlarını artırmanın yollarını arıyor.

Dattels “Şimdi stratejik alternatifleri keşfetmek için doğru zaman olduğuna inanıyoruz” dedi.

“Geçen yıl boyunca, yöneticiler ve yönetim kurulu, Blackberry 10 platformu ve BES 10’nun başlatılması üzerinde yoğunlaşmıştır. Bu çerçevede güçlü bir finansal pozisyon oluşturularak, müşteriler ile hissedarlara uzun vadeli değer sunmak için en iyi yaklaşım değerlendirildi. ”

Komitenin oluşumu açıklanırken, Blackberry’nin en büyük hissedarı olan Fairfax Financial’ın başkanı Prem Watsa yönetim kurulundan istifa etti.

Watsa potansiyel bir çıkar çatışmasını önlemek istediğini söyledi ama “Bu süreçte, yönetim kurulu ve yönetimin attığı adımların güçlü bir destekçisi olmaya devam edeceğim; Fairfax Financial, şirket hisselerini satışa hiçbir şekilde niyetli değil” diye de ekledi.

Şirket son yıllarda Apple’a ve Google’ın Android işletim sisteminin kullanıcılarına kaptırdığı pazar payını yeniden kazanmakta zorlanıyor.

‘Ne teklif var?’

Teknoloji araştırma şirketi IDC’den Francisco Jeronimo “Kamuya böyle bir açıklama yapıldığını görmek oldukça şaşırtıcı” dedi.

“Herkes zorlandıklarını ve seçenekleri değerlendirdiklerini biliyor. Bir ortak veya şirketi satın alacak birilerini bulamadıkları aşikar.

“Blackberry’nin çok güçlü varlıkları var ve sektöründe en tanınmış portföylerden biri.

“Kilit soru şu: ne kadar para istiyorlar ve ne teklif var?”

Şirket, Ocak 2013’de Research in Motion adından vazgeçti ve Blackberry 10 modelinin tanıtımı ile denk düşecek şekilde, Blackberry adını aldı.

Blackberry açıklanan son üç aylık verilere göre 84 milyon dolar kaybetti.

Ağustos sonuna kadarki üç ayda da kayıplarının büyüyeceğini tahmin ediyor.
Kaynak:BBC Türkçe

Share