BlackBerry Q10 stokları tükendi

Akıllı telefon piyasasında yeniden güç kazanıyor.

BlackBerry Q10 stokları tükendi

BlackBerry Q10 stokları tükendi

BlackBerry, Z10 modeliyle yakaladığı başarının ardından klavyeli akıllı telefonu Q10 ile de büyük bir satış rakamına ulaşmayı hedefliyor. Kanadalı şirketin CEO’su Thorsten Heins, ‘Q10’un on milyonlarca satmasını beklediklerini’ ifade etti.

BlackBerry, Ocak ayında tanıttığı Z10 ve Q10 modelleriyle akıllı telefon piyasasında yeniden güç kazanıyor. Kuzey Amerika, İngiltere ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) iki ay içinde 1 milyon satan, ayrıca 1 milyon adet de özel sipariş alan Z10’un ardından, Q10’dan da benzer bir başarı bekleniyor.

Blackberry CEO’su Thorsten Heins, şirketin akıllı telefon tasarımının temelinde yatan QWERTY klavyeli telefonu temsil eden Q10’un İngiltere’de satışa sunulduğu gün yaptığı açıklamada, ‘beklentilerinin on milyonlarca Q10 satmak olduğunu’ söyledi.

Apple Insider sitesinin haberine göre, İngiltere’de Q10’un ön siparişleri dolarken, ilk stokların da tükendiği ifade edildi. Q10’un başarılı bir şekilde piyasaya sunulması, New York borsasında BlackBerry hisselerini yüzde 3.9 yukarı çekerken, hisseler dün akşam 15.61 dolardan kapandı.

Heind, Bloomberg’e yaptığı açıklamada, “İngiltere’deki ilk rakamlar çok iyi… Q10, BlackBerry’nin klavyeli modellerini kullanan 70 milyon kullanıcının yeni tercihi olacak. Satış rakamının on milyonlara ulaşmasını bekliyoruz” dedi.

BlackBerry Z10, Mart ayı sonu itibariyle ABD ve dünyanın birçok ülkesinde satışa sunulurken, Q10’un ikinci çeyreğin sonunda Türkiye dahil küresel piyasalara gelmesi bekleniyor.

Heins, kısa süre önce yaptığı açıklamada, ‘iPhone’un artık eski bir telefon haline geldiğini ve akıllı telefon piyasasındaki yenilikleri takip edemediğini’ söylemişti.

Kaynak:ntvmsnbc

Share