Bu güncelleme telefonu şarj edilemez kılacak!

Geçtiğimiz aylarda meydana gelen 2016 yılının en büyük akıllı telefon skandalı haline dönüşen Galaxy Note 7 gündemde kalmaya devam ediyor. Özellikle ABD pazarında cihazlarını geri getirmeyen kullanıcı sayısı yaklaşık 130.000 civarında. Samsung, internet sitesinde yayınladığı yayınladığı bilgiye göre cihazların %93’ünün geri geldiğini söylüyor. %7’lik kısım ise halen kayıp.

Kullanıcılara para iadesi veya Galaxy S7 Edge öneren Samsung, ABD pazarında 100 dolarlık bir hediye çeki de vaad ediyor. Ancak cihazlar geri gelmiyor. Bu sorunu çözmek adına Samsung’un son hamlesi Galaxy Note 7 için adeta öldürücü olacak.

17 Aralık tarihi itibariyle Samsung Galaxy Note 7 için yeni bir güncelleme yayınlanacak. Bu güncelleme cihazın şarj olmasını engelleyecek. Alınacak olan bu önlem ise cihazların yanma riski en aza indirgenmiş olacak. Yani cihazlarını hala iade etmeyen kullanıcılar, pili bittiğinde cihazı şarj edemeyecek.

Daha önce yayınlanan güncelleme ile cihazın şarj dolum kapasitesi %60’da sınırlandırılmıştı. Bu sayede telefonun bataryası koruma altına alınmıştı. Atılacak olan bu adımla birlikte Galaxy Note 7 modelleri sessizliğe gömülecek.

Samsung’un bu hamlesi, acaba 130.000 telefonun geri gelmesini sağlayacak mı? Samsung, elinde Galaxy Note 7 bulunan kullanıcılara cihazı tamamen kapatmalarını ve en yakın Samsung noktasına getirmeleri gerektiğini söylüyor.

Share