Cep telefonu işlem ücretlerinde indirim!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu BTK, mobil telefon aboneliklerindeki numara ve sim kart değişikliği gibi bazı işlemlerde azami fiyat tarifelerinde inidirim yaptı.cep-telefonu-modelleri-2015

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada, BTK tarafından mobil telefon işletmecilerinin tarifelerini belirlerken uymak zorunda oldukları üst sınırları düzenleyen “Mobil Elektronik Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesi”nin yeniden belirlendiğini ifade etti.

BTK’nın bazı azami ücretlerde ilk defa indirime gittiğini ifade eden Sayan, mobil telefon aboneliklerindeki “İsim/UnvanDeğişikliği” ücretinin üst sınırının işlem başına yüzde 66 indirimle 17 liradan 6 liraya, “Numara Değişikliği” ücretinde üst sınırın işlem başına yüzde 62 indirimle 52 liradan 20 liraya, “Kayıp, Çalıntı, Kullanıcı Hatası Nedeni ile SIM Kart Değişikliği” ücretinin üst sınırının ise yüzde 54 indirimle işlem başına 43 liradan 20 liraya düşürülürken, “Garanti Kapsamında SIM Kart Değişikliği” işlemlerinin ise ücretsiz yapılmasının karara bağlandığını açıkladı.

iphone-6

Ücretleri operatörler belirliyor

Belirlenen tarifeler bu işlemlerden alınabilecek üst limiti gösteriyor. Bu üst limiti geçmemek kaydıyla ilgili fiyatları operatörler belirliyor. Bu yüzden örneğin SIM kartı değişikliğinde her operatör farklı bir tarife uyguluyor. Bazıları 10 TL alırken bazıları ise 20 TL’ye varan ücretler talep edebiliyor.

Share