Çin telefonlarında Huawei farkı

Çin Merkezli teknoloji devlerini yavaş yavaş sektörde adından önemli derecede söz ettirmeye başladı.En büyük kanıtı ise Huawei’nin başarısı oldu.
huawei

Xioami ve Umi hızlı bir şekilde yükselişini sürdürmeye devam ederken Huawei bu yarışın içinde ismini en ön sıraya yerleştirmeyi başardı. Çin firmaları arasında birinciliği kaptırmayan Huawei ayrıca dünya sıralamasında da önemli bir yerde duruyor. Öyle ki iki büyük teknoloji devinin Samsung ve Apple’ın hemen arkasında üçüncülüğü kapmış durumda. Bu durumun pek şaşırılmayacak bir durum olduğunu belirtmekte fayda var. Öyle ki firmanın sunduğu akıllı telefonların tasarımı vefiyat/performans kalitesi oldukça iyi. Ülkemizde de hızla yayılmaya başlayan ürünleri ile alınabilecek cihazlar listesinde daimi bir seçenek olarak duruyor.

B u bilgileri paylaşan Strategy Analytics önümüzdeki yıllarda iki dev şirket Samsung ve Apple ile yarışabileceğini belirtiyor. Huawei 15 milyar dolarlık tahmini marka değeri ile 2 “En Değerli 16’ncı Teknoloji Markası” olarak dikkatleri üzerine çekiyor. Huawei geçen yıl da Interbrand’ın gerçekleştirdiği ‘Dünyanın En İyi 100 Markası’ sıralamasında yer alarak, bu listeye adını yazdırmayı başaran ilk Çinli şirket unvanına sahip olmuştu. Geçen yıla göre daha fazla akıllı telefon satışı gerçekleştirerek Microsoft’un önüne geçen teknoloji devi, bu yıl 30,6 milyon telefon satmayı başardı.

Listesin başında 89 milyon adet satış ile Güney Kore merkezli Samsung yer alıyor. İkinci sırada ise 47.5 milyon ile Apple bulunuyor. Yükselen firmaların aksine Microsoft’un düşüşü ise düşündürücü bir durum olarak duruyor.27,8 milyon telefon satışı gerçekleştiren firmanın önümüzdeki dönemlerde en büyük kozu olan Windows 10 ile yükselişe geçeceği düşünülüyor.

Share