Çinli Xiaomi hızlı gidiyor

Çinli üretici Xiaomi bu yılın ilk yarısında 26.1 milyon akıllı telefon sattığını açıkladı. Bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre 4 kat artış anlamına geliyor.

Xiaomi, Çin yerel piyasasında giderek büyüyor.

Bilinen markaların üreticisi konumundaki Çin, yavaş yavaş bu algısını değiştiriyor. Artık kendi markaları ile pazarda yer almayan başlayan Çin’in akıllı telefon pazarındaki önemli isimlerinden olan Xiaomi, bu yılın ilk altı ayında satışlarını dörde katladı.

Xiaomi’den yapılan açıklamaya göre firma 2014 yılının ilk 6 ayında 26.1 milyon akıllı telefon sattı. Geçen yıl aynı dönemde 7.03 milyon telefon satan firma, satışlarını dört kat artırdı.

xiomi

Adetsel bazda oluyan bu artışın ekonomik yönü ise daha da parlak görünüyor. İlk 6 ayda yapılan bu satışlardan 5.32 milyar dolar gelir elde eden firmanın cirosunda, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 149’luk artış meydana getirdiği görülüyor.

Bu yılın sonuna kadar 60 milyon akıllı telefon üretmeyi planlayan Xiaomi, araştırma şirketi Canalys’e göre dünyanın altıncı büyük akıllı telefon üreticisi. Bu yılın ilk çeyreğinde telefon satışlarının yüzde 97’sini kendi ülkesinde yapan Xiaomi, dünyanın farklı ülkelerinde de satış yapmak için çalışmalar yapıyor.

Kaynak:Al Jazeera Türk

Share