Çocuklar için özel akıllı telefon

Özel akıllı telefon, kullanım süresini sınırlandırıyor.

Japonya’da bir mobil iletişim operatörü, yaşlılar için ürettiği telefonun ardından çocuklara özel geliştirdiği ”akıllı” telefon modelini tanıttı.

Çocuklara özel akıllı telefon

Çocuklara özel akıllı telefon

Çocuklara özel renkli ve büyük bir ekrana sahip telefonda, çocukların girmesine uygun olmayan internet siteleri, ebeveynlerin izin vermediği kişilerin aranması ve bu kişilere elektronik posta atılması sınırlandırılmış durumda.

Çocukların fazla zaman harcamamaları ya da geceleri uykusuz kalmamaları için telefonun kullanım süresi de programlanabiliyor.

Telefonun çocuklar tarafından güvenli şekilde nasıl kullanacağına ilişkin kullanım kılavuzu ile satılan cihazda ayrıca, çocukların sokakta ya da başka bir yerde sorunla karşılaştıklarında alarm sistemi de bulunuyor.
Şirket daha önce, yaşlı kullanıcılara özel akıllı telefon tasarlamıştı. Bu telefon, klasik akıllı telefonlardan daha geniş ekran menüsüne, daha büyük ve daha kolay okunabilir tuşlar ile klavyeye sahipti.

Telefon, istemedikleri tuşlara yanlışlıkla basma riskinden endişe ve tereddüt eden yaşlı kullanıcılar için daha kuvvetli basmayı gerektirecek şekilde tasarlanmıştı.

Cihazın ana ekranında, aile bireylerine veya hastane gibi acil yardım hizmetlerine doğrudan ulaşmayı sağlayacak tuşlar da bulunuyordu.

Share