Coin tüm kartları bir cihazda birleştiriyor

Coin, akıllı telefonlardan faydalanarak kredi kartı ve para kartı gibi birçok kartı tek bir cihaz içinde bir araya getiriyor.

Coin tüm kartları bir cihazda birleştiriyor

Coin tüm kartları bir cihazda birleştiriyor

Çeşitli birçok kartı bir arada toplayarak insanları ceplerinde birçok kartı taşımaktan kurtarmayı planlayan Coin, kredi kartı ve para kartı gibi birçok çeşitli kartın elektronik olarak, kart şeklindeki tek bir cihaza aktarılmasını ve istenildiğinde ulaşılmasını sağlıyor.

Akıllı telefonlarda yer alacak uygulaması sayesinde, Coin’e yeni kartlar eklenebiliyor veya çıkarılabiliyor.

Coin’de aynı anda depolanabilecek maksimum kart sayısı ise 8. Coin’in kullanımına başlarken, Coin’in beraberinde gelen kart okuma aygıtı ile iOS veya Android sistemli akıllı telefonlara ya da tabletlere bağlanılarak kullanılacak kartlar aygıttan geçiriliyor ve telefonun kamerası kullanılarak kartların resimleri çekiliyor. Böylelikle Coin’e özel bir uygulama ile okutulan tüm kartların bilgileri telefon içine kaydediliyor. Kaydedilen bu data daha sonra telefondan, 128 bit kriptolama ile korunduğu Coin’e transfer ediliyor.

 

Alışveriş sırasında Coin ile birşey ödemek isteyen kullanıcılar, Coin üzerindeki merkezi butonu kullanarak cihaz üzerindeki ufak LCD ekranda ismi beliren, kaydedilmiş kartlar arasından istediklerini seçerek ödemelerini gerçekleştirebiliyorlar. İşlem gerçekleştirken Coin’in kurulumu için kullanılan telefonun mevcut bulunması şart değil ancak Coin, daha önce kullanıcı tarafından belirlenen bir süre boyunca telefonla bağlantıya geçmez ise kendini deaktive edebiliyor.
Kaynak:Mynet

Share