Dilediğiniz zaman yıkayabileceğiniz telefon!

Bulaşık yıkar gibi temizleyebileceğiniz telefon geliştirildi.

Japonya’da sabun, bulaşık deterjanı gibi ağır kimyasallar içermeyen temizlik malzemelerine dayanıklı dünyanın ilk yıkanabilen telefonu geliştirildi.

kyocera-telefon

Son dönemlerin akıllı telefonlarında popüler hale gelen IP sertifikaları cihazların suya ve toza karşı dayanıklı olduklarını göstermekte. Genellikle 1-1.5mt derinliğe kadar yarım saat süreli su geçirmeden dayanabilen telefonları özellikle Sony firmasının Xperia Z ailesi telefonlarında görebiliyoruz.

Özellikle fotokopi ve yazıcı sektöründe hizmet veren Japon firma Kyocera’nın mobil telefon piyasasına sürdüğü Digno Rafre isimli telefon bu suya dayanıklılığı bir adım daha ileri taşıyarak deterjan ve sabun gibi ağır kimyasal içermeyen temizlik malzemelerine dayanıklılığı da ekledi. Böylelikle tıpkı mutfakta yapılan bulaşık yıkama işlemi gibi bu telefonu yıkayıp temizleyebilirsiniz.

43 Derecelik sıcaklığa kadar rahatlıkla dayanabilen telefonda aynı zamanda bu suya dayanıklılık iddiası için ürünle birlikte telefon için bir banyo ördeği standı geliyor. Yani firma telefonunu banyoda küveti doldurup yüzdürerek dahi kullanabileceğinizi iddia ediyor.

Digno-Rafre-telefon

Teknik özellik olarak 5 inç boyutunda HD ekran, 2GB boyutundaki bellek miktarı ve 16GB boyutundaki hafızası ile piyasaya çıkacak olan Kyocera Digno Rafre’de 13 MP çözünürlüğe sahip bir kamera ve 3.000mAh boyutunda da bir batarya bulunuyor. Android işletim sistemi ile satışa çıkacak telefonun fiyatı ise 465 Dolar olarak belirlenmiş.

Share