Dünyanın en ince akıllı telefonu Türkiye’de

Huawei 18 Haziran’da Londra’da dünyanın en ince telefonu olarak lanse ettiği Huawei Ascend P6’yı Türkiye’de de satışa sunuyor.

Dünyanın en ince akıllı telefonu Türkiye’de

Dünyanın en ince akıllı telefonu Türkiye’de

Huawei Ascend P6, 2 Eylül tarihinden itibaren Vodafone satış noktalarında yerini alacak ve 999 TL’den Türkiye kullanıcılarına sunulacak.

Huawei, amiral gemisi akıllı telefonu Huawei Ascend P6’nın Türkiye basın lansmanını görkemli bir illüzyon gösterisi ile gerçekleştirdi. Huawei’nin Türkiye’yi en önemli ilk 15 ülke arasına alması sonrasında piyasaya sürülen Huawei Ascend P6, 6.18 mm ile dünyanın en ince akıllı telefonu olmanın yanı sıra, 1.5Ghz dört çekirdekli işlemci ve metal gövdesi, 5 megapiksellik ön ve 8 megapiksel arka kamerası ile teknolojiyi zarafetle buluşturuyor.

Huawei Ascend P6, teknoloji dünyasının en prestijli ödüllerinden birini olan Avrupa Görüntüleme ve Ses Birliği (EISA) tarafından 2013 “Avrupa’da tüketicilerin en iyi akıllı telefonu” ödülüne de sahip.

Sabancı Müzesinde gerçekleştirilen Türkiye lansmanında, Huawei Türkiye Ülke Müdürü Zhao Gang, Çin’in İstanbul Başkonsolosu Zhanq Qingyang, Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Lütfullah Kitapçı ve Huawei Türkiye Cihaz Yönetimi Pazarlama Direktörü Bilgin Demir, konuşmalarında Ascend P6 modelinin inceliği ve üstün teknolojisi basın mensuplarıyla paylaştı. Lansman sırasında yapılan illüzyon gösterisinde ortadan kaybolan Ascend P6 seyircilerin arasında bulunan bir kutuda saklı ince bir balığın içinden çıkarıldı.

Türkiye’de çok daha aktif bir cihaz stratejisi
Konuşmasında, 20 yıllık tecrübenin sonucu, ileri teknoloji ve şık bir tasarımı, güzelliği keşfetmek üzere Huawei Ascend P6’da bir araya getirdiklerini belirten Huawei Ülke Müdürü Zhao Gang ise, sözlerine şöyle devam etti: “Huawei, Türkiye’de toplam 60 iş ortağıyla 4 bin kişilik bir ekosistem yaratarak, Türkiye’deki iletişim teknolojilerinde itici güç rolü oynuyor. Dünyada Çin’den sonraki ikinci büyük Ar-Ge Merkezi, her yıl yaklaşık 20 milyon dolarlık ek yatırımla, 20’den fazla ülkeye proje geliştirerek ihraç ediyor. 2012 yılında 17 milyon dolarlık Ar-Ge ihracatı yaptık.” Huawei’nin 11 yıldır Türkiye’nin konukseverliğiyle yatırımlarını artırarak sürdürdüğüne vurgu yapan Congcheng, Türkiye’de özellikle cihaz tarafında çok daha aktif bir strateji izleyeceklerini, Türkiye’nin Huawei’nin öncelikli ülkeleri arasında yer aldığını söyledi. Huawei Türkiye ülke müdürü, en yüksek teknolojik kapasite ile dünyanın en ince telefonu olan P6’nın, ilk olarak Vodafone’la Türkiye pazarında yerini alacağını söyledi.

“Türkiye ve Çin’in yakın ilişkileri, daha geniş bir coğrafyada etki yapacaktır”
Çin’in İstanbul Başkonsolosu, Huawei’nin Türkiye’deki yatırımlarını gururla izlediklerini belirtirken, Türkiye ve Çin arasındaki ilişkilere de vurgu yaptı. Qingyang, “Dünyanın en büyük ikinci ve on yedinci ülkeleri arasındaki yakın ilişkilerin çok önemli bir etkisi var: aramızdaki daha yakın ve daha sağlam ekonomik ve kültürel ilişkiler, daha geniş bir coğrafyada güçlü bir etki yapacaktır.” dedi.

Vodafone Türkiye Pazarlama Direktörü Lütfullah Kitapçı konuşmasında şunları söyledi:
“Vodafone Türkiye olarak, ülkemizin çağın standartlarında 3G veri ve internete erişimini kolaylaştırmak ve son teknolojiye uygun fiyatla erişimi sağlamak için kolaylık konseptimiz dâhilinde Akıllı Cihaz Akıllı İletişim Platformumuz ACAİP’i geçen yıl duyurduk. Akıllı telefon seçmeyi, satın almayı ve kullanmayı tüketiciler için kolay, anlaşılır ve erişilebilir hale getiren ACAİP sayesinde Vodafone abonelerinin toplam akıllı telefon penetrasyonu yüzde 25,4’e yükseldi. Gelişmiş özelliklere sahip, son teknoloji bir akıllı telefon arayışında olan ancak bunun için çok da fazla ücret ödemek istemeyen müşterilerimiz için, “Ekonomik-Teknolojik” Huawei Ascend P6’yı ACAİP portföyüne eklemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu cihazı Türkiye’de ilk kez Vodafone müşterilerine sunarak, son teknoloji bir akıllı telefona kolayca terfi etme şansı sunacağız. Vodafone olarak son teknoloji mobil iletişimin olanaklarını herkes için kolay, anlaşılır ve erişilebilir kılmak için çalışmaya devam edeceğiz.”

“Ascend P6 bir yıldız gibi parlıyor”
Huawei’nin ilk olarak 18 Haziran’da Londra’da dünyanın en ince telefonu olarak lanse ettiği Huawei Ascend P6’yı tasarlarken güzelliği keşfetmek üzere yola çıktıklarını söyleyen Huawei Pazarlama Direktörü Bilgin Demir ise, akıllı telefonun teknik özelliklerini anlattı. Demir, Huawei Ascend P6’nın 120 gramlık hafifliği ve 6.18 mm’lik inceliğinin yanı sıra, 2000 mAh bataryası, eldiven giyerken bile kullanım imkanı sunan gelişmiş ekran teknolojisi “Sihirli Dokunuş” (MagicTouch), her türlü fonksiyon ve bilgileri özelleştirilebilir bir ekranda toplamayı sağlayan Me Widget teknolojisini de göz dolduran özellikleri arasında saydı.

Vodafone’nun ACAİP Ekonomik planı kapsamında, Vodafone’da 24 ay kalma sözüyle, Cep Avantaj tarifelerine ek günde sadece 1 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. İçerisinde internet olmayan tarifelerde ise 2 ay 250 MB cepten internet hediye verilecek.

Kaynak:Mynet Teknoloji

Share