En çok iPhone 5s satıldı!

Araştırma şirketi Counterpoint’in verilerine göre dünya çapında mayıs ayında en çok satılan telefon iPhone 5s oldu. Onu Samsung’un Galaxy S5 modeli takip ediyor.

iPhone 5s dünya çapında mayıs ayında en çok satan telefon oldu iPhone 5s dünya çapında mayıs ayında en çok satan telefon oldu.

Dünya çapında telefon satışlarını araştıran Counterpoint, mayıs 2014 verilerini açıkladı. 35 ülkeden alınan satış verilerine göre mayıs ayında dünyada en çok satan telefon iPhone 5s oldu.

iphone-5s

Apple’ın en yeni akıllı telefonu olan iPhone 5s, dünya çapındaki listenin ilk sırasına yerleşirken onu Samsung’un Galaxy S5 modeli takip etti. Listenin üçüncü sırasında ise Samsung Galaxy S4, dördüncü sırada ise Samsung Galaxy Note 3 yer alıyor.

Listede beşinci sırayı Apple’ın iPhone 5c modeli alırken altıncı sırada ise yine bir Apple modeli olan iPhone 4s bulunuyor. Apple ve Samsung arasındaki yaşanan rekabet beklenen bir durum.

Çinli Xiaomi sürprizi

Listede yedinci sırada bulunan Xiaomi MI3 ise tam bir sürpriz oldu. Çok uygun fiyatlı performansı yüksek akıllı telefonlarıyla bilinen Çinli üretici Xiaomi’nin bir diğer telefonu olan Hongmi Redrice de dokuzuncu sırada yer alıyor.

Counterpoint firmasının bu raporu piyasaya sürülen cihaz sayısı üzerine değil satılan cihaz adedi üzerine yapılan hesapları içeriyor. Raporun basın sürümünde listedeki telefonların satış adetlerina ait bilgiler paylaşılmadığı için hangi telefonun kaç adet sattığı bilgisi bulunmuyor.

Kaynak:Al Jazeera

Share