• Home »
  • Telefon »
  • ‘General Mobile 4G’ Türkiye’de AndroidOne ile Tanıtılan İlk Cihaz

‘General Mobile 4G’ Türkiye’de AndroidOne ile Tanıtılan İlk Cihaz

Google’ın yaklaşık bir yıl önce gelişmekte olan ülkelerde akıllı telefon kullanımını yaygınlaştırmak amacıyla AndroidOne adlı bir program başlatmıştı. Google I/O 2014’te açıklanan program, o zamanlar Türkiye’den bahsetmiyordu ancak bugün düzenlenen bir etkinlikle AndroidOne programı General Mobile ile Türkiye’ye de giriş yapıyor.

Kısa bir özet geçmek gerekirse; Google’ın Kıdemli Başkan Yardımcısı Sundar Pichai’nin açıkladığı program, Hindistan gibi gelişmekte olan ve akıllı telefon yaygınlığının görece düşük olduğu pazarları hedeflemişti. 105 dolardan başlayan AndroidOne tabanlı telefonlar da Eylül ayında satışa çıkmaya başlamıştı.

general-mobile-4g-android-one-fiyati

General Mobile 4G

Google Türkiye’nin bugün yaptığı etkinlikte ise Türkiye’de AndroidOne kapsamında ilk akıllı telefon General Mobile 4G tanıtıldı. 699 TL etiketle satışa sunulan General Mobile 4G, fiyatıyla kulağa çok cazip gelmiyor ancak giriş seviye bir cihaz olmadığını belirtmek gerekiyor.

Adından da anlaşılacağı üzere 4G destekli General Mobile 4G, 13 MP arka kamera, 5 MP ön kamera, 5 inç HD IPS Gorilla Glass 4 ekran, 64 Bit Qualcomm işlemci ve 2 GB RAM’e sahip.

En yeni Android sürümü Lollipop (Android 5.1.1) ile gelen General Mobile 4G, 135 gr ağırlığında ve 2500 mAh gücünde bir pilden besleniyor.. Micro SD kart desteği de sunan General Mobile 4G’nin tüm teknik özellikleri aşağıdaki şekilde.
Türkiye’de akıllı telefon yaygınlığı ve fiyat rekabeti

Google’ın AndroidOne’ı Türkiye’de giriş veya orta segmentte bir akıllı telefonla desteklememesi aslında şaşırtıcı değil. Zira Türkiye’de akıllı telefon yaygınlığı 1 sene öncesinden epey ilerde. IDC’nin son raporu Türkiye’de yıllık 12 milyona yaklaşan cep telefonu satışlarının yüzde 90’dan fazlasını akıllı telefonın oluşturduğunu gösteriyor.
general-mobile-4g-android-one

General Mobile’ın başını çektiği yerli akıllı telefonların pazarın yüzde 30’una ulaşması da 600-800 TL bandında gelişmiş özelliklere sahip Androidli telefonlar bulmayı kolaylaştırıyor. Geçtiğimiz günlerde en yeni akıllı telefon modelini tanıtan Turkcell de Turkcell T60’ı 799 TL fiyatla pazara sunmuştu.

Google ve General Mobile, Türkiye’deAndroidOne ile akıllı telefon yaygınlığını ne kadar etkileyecek hep birlikte göreceğiz.(webrazzi)

Share