Google Nexus 5 satışa sunuldu

Google, uzun süreden beri beklenen yeni akıllı telefonu Nexus 5’i görücüye çıkardı. Telefonun ön siparişleri tanıtımını takip eden saat içinde doldu.

Google Nexus 5 satışa sunuldu

Google Nexus 5 satışa sunuldu

Google, akıllı telefon sektörüne en beklenen ürünlerden bir tanesi olan Nexus 5’i dün tanıttı. Cihazın 16 GB dahili belleği bulunan siyah modeline ait ilk stoklar anında tükendi.

16 GB modeli 349, 32 GB modeli ise 399 dolardan Google Play’de satışa sunulan Nexus 5, beklenenden yüksek fiyatına rağmen tüketicilerden büyük ilgi gördü.

9to5Google sitesinin haberine göre, telefon satışa çıktıktan saatler sonra Google Play’de ‘Stoklarımuız tükendi. Lütfen daha sonra geri dönün’ uyarısı belirdi. Google, ön siparişlerin 8 Kasım’dan itibaren tüketicilere ulaştırılacağını belirtti.

ABD’de bir hafta içinde teknoloji perakendecilerinde sunulması beklenen telefonun satışa sunulduğu diğer ülkeler Kanada, İngiltere, Avustralya, Almanya, Fransa, İtalya,İspanya, Japonya ve Güney Kore.

KIT KAT İLE GELEN İLK ANDROID
4.95 inç, 1080p HD IPS (her açıdan net görüntü sunan ekran teknolojisi) ekrana sahip olan Nexus 5, Android’in en yeni versiyonu Kit Kat (4.4) ile sunulan ilk akıllı telefon olma özelliğini taşıyor.

1920x1080p, 445 ppi ekran çözünürlüğü bulunan Nexus 5, bu özelliğiyle akıllı telefon piyasasının en yüksek görüntü kalitesi sunan cihazlarından biri.

Corning Gorilla Glass 3 ekran koruyucu teknoloji bulunduran Nexus 5, 2.3 GHz hızında, Qualcomm Snapdragon 800 dört çekirdekli işlemci kullanıyor.

Arka panelinde 8; ön panelinde 1.3 MP kameası bulunan Nexus 5, 2.300 mAh bataryaya sahip. Adreno 330, 450 MHz grafik işlemci birimi olan cihaz, kablosuz şarj özelliğine de sahip.
Kaynak:ntvmsnbc

Share