Google Nexus 6’yı resmen tanıttı

Google birinci nesil phablet modeli Nexus 6’yı resmen tanıtıldı!

İnternet kullanıcılarına sunduğu hizmetler ve Android ile gücüne güç katan yazılım devi Google, 1.nesil phablet modelini resmen duyurdu. Apple’ın yeni nesil tablet modellerinin tanıtılacağı 16 Ekim günü, Samsung’dan Exynos 7 Octa ve Google’dan Nexus 6, Nexus 9 ve Android L olarak tanıtılan LollyPop sürümüyle nitelik kazandı.

nexus-6

Google Nexus 6’yı resmen tanıttı

Google’ın 6.nesil Nexus modeli ve ilk phablet modeki olan Nexus 6, Android’in LollyPop sürümüyle geldi. 5.9 inçbüyüklüğünde dev ekranla gelen phablet modelin ekran çözünürlüğü ise 1440×2560 yani 2K olarak belirlenmiş. Qualcomm’un Snapdragon 805 işletim sistemini kullanan Nexus 6’da 3 GB Ram ve Adreno 420 GPU(grafik işlemcisi) da bulunuyor.

32 GB dahili depolama alanıyla dikkat çeken modelde OIS teknolojili 13 Megapiksel arka ve 2.1 Megapiksel ön kamera kullanılmış. Pil sorununa bir nebze de olsa çözüm olacak 3200 mAh değeri, Nexus 6 kullanıcılarının yüzünü güldürecek gibi görünüyor. 29 Ekim günü ön siparişe sunulacak cihazın dağıtımı ve satışı ise Kasım ayının 2.haftası gerçekleşecek.

Kaynak:Gerçek Gündem

Share