Google Pixel 1 dakikada hacklendi

Google tarafından üretilen ve yeni amiral gemisi olan Google Pixel Çinli hackerler tarafından 60 saniye gibi kısa bir sürede hacklendi. Çinli hackerler bu işlem sonucunda 120 bin dolarlık ödülün sahibi oldu.
google-pixel-hack

 

Google tarafından üretilen Google Pixel telefonların çok da güvenli olmadığı ortaya çıktı. Chinese team adlı Çinli Hack Grubu 60 saniyede Pixel model telefonu hackledi. Güney Kore’nin başkenti Seul’de düzenlenen PwnFest isimli hacking yarışmasında yaşanan olayda Qihoo 360 olarak bilinen beyaz bilgisayar korsanları ekibi Pixel uzaktan kontrol eden bir exploit gösterdi. 60 saniye içinde kendi kodlarını zero-day adı verilen açıktan yararlanarak Pixel telefona yüklemeyi başaran ekip önce Google Play Store’u çalıştırdı ve sonrasında Google Chrome uygulamasının mobil versiyonu üzerinde “Pwned by 360 Alpha Team.” yazısını gösterdi.

Bu hack ile ekip 120 bin dolarlık nakit ödülün sahibi olmuş oldu. Beyaz bilgisayar korsanları yaptıkları işlemi nasıl gerçekleştirdiklerini Google‘a gösterdi ve nasıl düzeltileceğini de anlattı. Google bu sonuçla daha güvenli bir telefon oluşturmak için önemli bir bilginin sahibi olsa da daha çok ödül verebilir!

Qihoo 360 bununla da yetinmedi ve Windows 10 üzerindeki Microsoft Edge güvenlik açıklarını da gösterdikten sonra kısa günün karı olarak nitelendirilebilecek 520 bin dolarla etkinlikten ayrıldı. Bu kazanca Adobe Flash’ta izah edilemeyecek biçimde 10 yıldır çalışan bir açık da Qihoo 360’nın para kesesine biraz daha doldurmasına yardımcı olduğunu da hatırlatalım.

google-pixel-hacklendi

Share