HTC One E9’dan yeni görüntüler ve bilgiler

Geçtiğimiz günlerde tanıtımı yapılan HTC One M9’un gelişmiş versiyonu olan HTC One E9’dan ilk görüntüler ve telefon hakkında yeni detaylar internette yerini almaya başladı.

Barselona’da düzenlenen Mobile World Congress 2015(MWC 2015) kapsamında merakla beklenen yeni amiral gemisi akıllı telefonu HTC One M9‘u resmi olarak tanıtan Tayvanlı dev telefon üreticisi HTC Corporation, akıllı telefon pazarındaki çalışmalarına hiç ara vermeden devam ediyor. HTC One M9’la oldukça beğeni toplayan firma, şimdi de One M9’un biraz daha gelişmiş versiyonu olan HTC One E9‘u piyasaya çıkarma hazırlıklarında.

htc-one-e9-telefon-fiyat

HTC tarafından önümüzdeki günlerde düzenlenmesi beklenen basın toplantısıyla tanıtılacak olan HTC One E9 için bekleyiş devam ederken, telefon hakkında yeni detaylar ve telefonun ilk görüntüsü internete sızdırıldı bile. Şu ana kadar HTC Hima Ace kod adıyla anılan HTC One E9 hakkında Upleaks hesabı tarafından internete sızdırılan bu bilgiler, telefonun One M9’a göre daha büyük bir ekrana sahip olacağı tahminlerini destekledi.

5 inç olan HTC One M9‘un aksine 5.5 inçlik dokunmatik ekrana sahip olan HTC One E9’un donanımsal özellikleri ise şöyle:

  • 2 GHz sekiz çekirdekli 64 bit MediaTek MT6795 işlemci,
  • 3 GB RAM, 32 GB dahili hafıza,
  • 20 megapiksel arka kamera
  • 13 megapiksel ön kamera

 

İşlemci olarak Snapdragon 810 yerine MediaTek MT6795 kullanan One E9’un ise performansı merak konusu oldu bile. Bu değişikliğin telefonun maliyetini büyük ölçüde düşüreceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Share