Huawei Mate 9 Lite özellikleri

Huawei, Mate 9’dan sonra Mate 9 Lite’ı da tanıttı. Yeni telefon, adeta Honor 6X’i andırıyor.
huawei-mate-9-lite
Mate 9’u hatırladınız mı? Huawei’nin çok kısa süre önce tanıttığı yeni akıllı telefonu Mate 9, Porsche Design ve Pro gibi farklı seçeneklerle geliyordu. Huawei, bunlarla yetinmedi, bu modellerin yanına şimdi bir de “Lite”ı ekledi. Ancak gelin görün ki Mate 9 Lite, şirketin daha önce tanıttığı Honor 6X’den pek de farklı değil. Hatta telefon, Honor 6X’in yalnız ismini almamış da diyebiliriz.

Huawei Mate 9 Lite, kuşkusuz temel özellikler dahilinde Mate 9’un kırpılmış sürümü. Ancak gerek teknik detaylara gerek tasarıma baktığımızda, yeni telefonun bizlere hiç de yabancı olmadığını görüyoruz. Şirketin daha önce tanıttığı Honor 6X’le tıpatıp benzer özellikler gösteren Mate 9 Lite, böylece Mate 9 serisinin dördüncü üyesi oluyor…

Mate 9 Lite, 5.5 inç boyutunda bir ekran ve Full HD çözünürlükle geliyor. 8 çekirdekli Kirin 655 işlemcinin sahibi olan telefon, 2.1 GHz ve 1.7 GHz saat hızlarıyla sınırlandırılmış yongaların sahibi. 3 GB RAM ve 32 GB depolama hafızası ile 4 GB RAM ve 64 GB depolama hafızası gibi iki farklı seçenek sunan Mate 9 Lite, 3430 mAh kapasitesinde bataryanın da sahibi. Telefon ayrıca Android Marsmallow ile geliyor ve EMUI 4.1 arayüzünü kullanıyor.

Huawei, Mate 9’un eskilerini Mate 9 Lite’a vermiş diyebiliriz. Zira gerek işletim sistemi gerekse Huawei arayüzü, eski sürüm olarak telefonda yer alıyor. Yine bataryayı da kırpan Huawei, telefona böylece Honor 6X’le aynı özellikleri vermekten çekinmemiş gibi görünüyor.

Kameralara baktığımızda, burada da farklılık görmüyoruz. Mate 9 Lite’da arka yüzde çift kamera yer alıyor. 12 MP + 2 MP arka kameraların sahibi olan telefon, 8 MP ön kameraya sahip.

Mate 9 Lite’ın fiyatı henüz açıklanmış değil. Ayrıca telefonun yalnızca Çin pazarına mı sunulacağı, yoksa globalde mi karşımıza çıkacağına yönelik bir bilgi de mevcut değil. (Hürriyet)

Share