Huawei P8 metal kasayı tercih etti

Uzun zamandır dedikodulara konu olan Huawei P8 nihayet piyasada. Metal kasa tasarımı modasına uyan Huawei, P8 modelinde iPhone 5 ve iPhone 6’nın tasarım izlerini taşıyor.

P8 sade bir tasarıma sahip. Arka kısmı ve yan kenarlar, fırçalanmış alüminyum kasadan oluşuyor. Arka kapağın üst ve alt kısımlarında plastik şeritler yer alıyor. Bu plastik şeritler, tıpkı iPhone 6’da olduğu gibi antenlerin daha iyi çalışması için tasarlandı. P8’in sahip olduğu altın renk, Apple’ın piyasada olan ürünlerini andırıyor. Her ne kadar iPhone 6’ya benzese de, kenarları çok daha keskin olduğunu söylemeliyiz.

Huawei-p8-ozellikleri

6.4 mm kalınlığında olan Huawei P8, piyasanın en ince akıllı telefonlarından biri. Bu esasında çok önemli bir özellik. Çünkü bu incelikte bir ürüne, optik sabitleyici ve 13 MP’lik bir kamera koymak herkesin harcı değil.

Yan tarafta bulunan tuşların metal olması önemli bir özellik. Nano SIM ve micro SD kart girişi aynı tarafta yer alıyor. Buna karşın hoparlörün ürünün alt kısmında olması tartışmaya açık bir konu. Oyun oynarken ister istemez parmaklarınızla sesi engelleyebiliyorsunuz ki bu hoş bir durum değil.

Ekran ve Performans

1920×1080 piksel çözünürlüğüne ulaşan IPS panel 424 ppi piksel yoğunluğuna ulaşıyor. Bunun anlamı, ekranın küçük puntolu yazılarda bile keskin ve okunabilir bir kalite sunması. Doğal bir renk dağılımına sahip olan bu ekran, yüksek bir kontrast ve parlaklık değeri ile en güneşli ortamlarda bile rahatlıkla okunabiliyor. Gorilla Glass 3 teknolojisi ile korunan bu ekran, su sıçramalarına karşı koruyan nano boyutunda bir kaplamaya sahip.

Ürünün performansından sekiz (4+4) çekirdekli HiSilicon Kirin 930 işlemcisi sorumlu. Yüksek performans isteyen uygulamalar, 2 GHz hızında çalışan dört çekirdekli birimlere aktarılırken, pil kullanımın önemli olduğu durumlarda 1.5 GHz’de çalışan diğer dört birime otomatik olarak geçiliyor.

Huawei-P8-telefon-fiyat

Bahsi geçen bu işlemci Snapdragon 810’u hiçbir testte geçemiyor. Yine de şunu söylemekte fayda var. Huawei P8, menüler arasında çok hızlı geçiyor ve uygulamalar bekletilmeden açılıyor. Kamera’ya 1 saniye içinde ulaşılıyor ve Internet sayfaları takılmadan görüntüleniyor.

Elbette burada 3 Gbyte belleğin ve Mali T628 GPU birimin katkısı çok büyük. 16 GByte kapasiteli olan bu ürün, istenildiğinde 128 GByte’lık bir kapasite eklenebiliyor.

Kamera

Huawei P8’in arka kamerası f2.0 diyafram aralığında 13 MP’lik fotoğraflar çekebiliyor. Çift Led flaş’a sahip olan P8, RGBW teknolojisine sahip. Bu teknolojinin avantajı kırmızı, yeşil ve mavi renklerle birlikte beyaz rengi de tanıyabilmesi ve bu sayede de loş ortamlarda çok iyi bir kaliteye ulaşabilmesi. Ürünün sahip olduğu optik sabitleyici teknolojisi oldukça başarılı. Bununla birlikte f2.4 değerli 8 MP’lik ön kamera da görülmeye değer.

2680 mAh’lik bir pile sahip olan Huawei P8, müthiş bir fiyat/performans oranına sahip. Orta sınıf bir telefona vereceğiniz para ile üst sınıf bir telefon satın alabiliyorsunuz. Çok başarılı bir ergonomiye sahip olan bu ürünün tek dezavantajı, kendisini rakiplerinden ayıran ve ön plana çıkan vurucu bir özelliğe sahip olmaması.

Share