Huawei’in yeni gözdesi: Ascend Mate 7

Huawei, Ascend Mate 7 ile profesyonel kullanıcıları hedef alıyor. Aluminyum kasa ve parmak izi sensörü ile donatılmış olan bu dev telefonu yakından inceliyoruz.

Huawei, modaya uyum sağladı. Samsung, Sony ve HTC gibi üreticilerden sonra, Huawei’de 6 inç akımına (Phablet) kapıldı. Oldukça zarif bir yapıya sahip olan Huawei Ascend Mate 7, 0.78 cm’lik inceliği ve alüminyum kasası ile hemen göze çarpıyor. Başarılı bir işçilik ile göze çarpan ve piyasanın en büyük 6 inç’lık akıllı telefonlarından biri olan Ascend Mate 7, oldukça sağlam ve çizilmeye karşı korumalı bir ekrana sahip. Fakat, kasanın çizilmeye karşı olan direnci, ekranı kadar başarılı olmadığını hemen söylemeliyiz. Her ne kadar başarılı bir ergonomiye sahip olan Ascend Mate 7, günlük kullanımda tek ile yönetmek oldukça zor. Rahat kullanım için iki elin kullanılması şart.

Sekiz çekirdekli bir işlemciye sahip

Ascend Mate 7, 1920×1080 piksel (Full HD) çözünürlüğüne ulaşan ve ön tarafın %83’ünü kaplayan bir IPS ekranına sahip. Ürünün en büyük özelliği sekiz çekirdekli bir işlemciye sahip olması. HiSilicon üreticisinin Kirin 925 işlemcisini kullanan Huawei, esasında dört adet Cortex A15 ve dört adet Cortex A7 çekirdek ile 1.8 ve 1.3 GHz sistem frekansı ile çalışıyor.
Huawei-Ascend-Mate-7

Huawei Ascend Mate 7, tüm bunlara ek olarak i3 adlı yardımcı bir işlemci barındırıyor. Apple ürünlerinden bildiğimiz ve M7 yongasına benzeyen bu yardımcı işlemci sayesinde, Ascend Mate 7’de bulunan çeşitli sensorlar kontrol ediliyor.

Bu özellik esasında çok büyük bir avantajı beraberinde getiriyor. Sensor kullanımında sekiz çekirdekli (4+4) işlemciye yüklenilmiyor ve bu sayede de ciddi bir enerji tasarrufu sağlanıyor.

Yaptığımız testlerde, 2 GByte bellekli Huawei Ascend Mate 7’nin oldukça performanslı olduğunu gördük. Uygulamalar anında açılıyor ve sayfalar arasında geçişlerde herhangi bir takılma yaşanmıyor. Huawei Ascend Mate 7, performans testlerinde üst sınıfa oynadığını hemen belli ediyor.

Üründe beğendiğimiz bir özellik, kullanılabilir 11.5 GByte ( Toplam16 GByte) kapasitenin microSD kart yuvası sayesinde 128 GByte’lık bir kapasite eklenebilmesi.

13 MP’lik Kamera ve parmak izi sensoru

Huawei Ascend Mate 7, Full HD video ve 4128×3096 piksel çözünürlüğünde fotoğraf çekebilen 13 MP’lik bir kameraya sahip. Ön tarafta bulunan 5 MP’lik kamera ise videolu sohbet ve Selfie için yeterli. Her iki kameranın performansı ortalamanın üzerinde olduğunu söylemeliyiz.

Arka kameranın altında parmak izi sensoru bulunuyor. Bu sensor sayesinde Huawei Ascend Mate 7’yi parmak izi ile açabiliyorsunuz. Parmak izi sensoru aynı zamanda, kamera tuşu, belirli uygulamaların çalıştırılması veya kilitlenmesi olarak da kullanılabiliyor. 5 farklı parmak izini kayıt edebilen Huawei Ascend Mate 7, taranan parmak izine göre belirli uygulamalarını çalıştırıp belirli uygulamaları da engelleyebilmesi iyi düşünülmüş bir özellik.

Huawei-Ascend-Mate-7-fiyat

300 Mbit/sn LTE

Android 4.4 KitKat işletim sistemine sahip Huawei Ascend Mate 7, hem 2.4 hem de 5 GHz kablosuz standartları destekliyor. 802.11ac teknolojisi bu üründe ne yazık ki entegre edilmemiş. Buna karşın NFC, GPS, Bluetooth ve kategori 6 LTE standartlarını destekliyor. Özellikle LTE CAT 6 desteği çok önemli. Birçok üretici CAT 4 LTE desteği ile 150

Mbit/sn’lik veri transfer hızlarını destekliyorken, Huawei Ascend Mate 7 300 Mbit/sn transfer hızına ulaşabiliyor.

Üründe beğendiğimiz bir özellik, 4100 mAh’lik pil ile oldukça ince (156 x 80 x 7,8 mm) ve hafif (180 gr) olmasının yanı sıra 1 gün boyunca rahatlıkla çalışabilmesi.(Mynet)

Share