Instagram’ın video uygulaması Vine’ı geride bıraktı

Instagram’ın fotoğraf paylaşmanın yanında video paylaşmaya da imkan sağlayan güncellemesi Twitter’ın video paylaşım uygulaması Vine kullanıcılarının sayısında yarım milyona yakın düşüşe neden oldu.

Instagram'ın video uygulaması Vine'ı geride bıraktı

Instagram’ın video uygulaması Vine’ı geride bıraktı

Topsy isimli analiz sitesinde yer alan bilgilere göre, Twitter tarafından öne çıkarılan Vine uygulamasıyla video paylaşanların sayısı, Instagram’ın video yayınlamaya izin veren güncellemesiyle düşüşe geçti.

Vine üzerinden paylaşılan bağlantılarda Instagram’ın güncellendiği 20 Haziran’da yarım milyona yakın düşüş meydana gelirken Instagram’dan link paylaşanların sayısı 300 bin kadar arttı.

Geçtiğimiz bir haftada Instagram üzerinden 1,562,022 bağlantı paylaşılırken, Vine üzerinden paylaşılan bağlantı sayısı 935,109’da kaldı. Topsy bu rakamların retweet ve bağlantıları içerdiğini belirtti.

Marketin Land adlı derginin editörü Matt McGee ise Instagram’ın video güncellemesinden bu yana Twitter paylaşımlarında çok büyük bir değişiklik olmadığını, paylaşım oranlarının Haziran başındakiyle aynı olduğunu ancak geçtiğimiz hafta Vine paylaşımlarında hızlı bir düşüşün kaydedildiğini açıkladı.

Twitter Ocak 2013’te kullanıcıların altı saniye uzunluğunda videolar çekip yayınlamasını olanaklı kılan Vine’ı çıkarmıştı. Facebook’un sahibi olduğu Instagram ise bu süreyi 15 saniyeye çıkartarak fotoğrafın yanı sıra kullanıcıların video yayınlamasını da olanaklı hale getirdi.

Instagram’ın video güncellemesinde videolar üzerinde renk değişikliği de yapılabiliyor.

Twitter Topsy tarafından açıklanan rakamlar hakkında bir açıklama yapmayı reddetti.
Kaynak:BBC Türkçe

Share