iOS 10’un kullanım oranı açıklandı

Apple’ın tartışmaları da beraberinde getiren yeni iOS sürümünün kullanım oranı açıklandı.

iphone-7
Mixpanel’in yayınladığı rapora göre, iOS 10 yüzde 33.59’luk bir kullanım oranına ulaştı.
Kullanıma çıktıktan 24 saat sonra yüzde 15’e yakın bir kullanım oranına ulaşan sürüm bazı iPhone’ları kullanılamaz hale getirdiği iddiasıyla eleştiri yağmuruna tutulmuştu.
Apple’dan konu ile ilgili yapılan açıklamada “Yazılım güncellemesinin yayınlandığı ilk saat içerisinde az sayıda kullanıcının etkilendiği bir sorunla karşılaştık ancak bu hızla çözüldü. Bu problemle karşılaşanlar güncellemelerini iTunes’a bağlanarak tamamlayabilir veya destek için Apple ile iletişime geçebilirler.” ifadesine yer verilmişti.
Peki iOS 10 kullanıcıya neler sunuyor?
Görünmez mürekkep: Gizli bir mesaj veya fotoğraf gönderin, kaydırma hareketiyle içeriği ortaya çıkarın.
Tüm ekranı kaplayan animasyonlarla “Doğum Günün Kutlu Olsun!” veya “Tebrikler!” gibi kutlama mesajları gönderin.
Tapback: Ne düşündüğünüzü göstermek için sadece bir dokunuşla altı hızlı yanıttan birini gönderin Kişisel bir dokunuş ekleyin. Ateş topları, kalp atışları, çizimler ve çok daha fazlasını gönderin.

Dilerseniz videoların üzerine çizim bile yapabilirsiniz.
Çıkartmalar: Mesaj balonlarının üzerine yapıştırın, bir fotoğrafı süsleyin veya başka bir çıkartmanın üstüne yerleştirin. Çıkartmalar, yeni bir özellik olan iMessage için App Store’da.
Dokunun, kelimeler emoji’lere dönüşsün. Sözcükleri emoji’lerle değiştirin. Hem de basit bir dokunuşla. Çok smiley bir özellik.
iMessage uygulamaları: İçerik oluşturmak ve paylaşmak, ödeme yapmak ve çok daha fazlası için sevdiğiniz uygulamalara kolayca erişin. Hem de Mesajlar’dan çıkmak zorunda kalmadan.
Müzik: Yeni düzenlemesiyle karşınızda. Basit ve kullanıcı dostu tasarımı, sevdiğiniz şarkıların keyfini çıkarmanızı daha da kolaylaştırıyor. Üstelik şimdi müzik dinlerken şarkı sözlerini de görüntüleyebiliyorsunuz.

iphone-7-iphone-7-plus-ozellikleri-ucuz-fiyat
Evim evim akıllı evim. Yepyeni Ev uygulamasıyla ışıkları yakın, kapıların kilidini açın ve hatta panjurlarınızı kaldırın. Dilerseniz tüm bunları aynı anda yapın.
Dokunun ve göz atın: İhtiyacınız olan bilgilere hızla göz atmak için Takvim, Hava Durumu ve Borsa gibi uygulamalarda 3D Touch özelliğini kullanın.
iPhone’unuzu kaldırın, uyansın. iPhone’unuzu uyandırmak için onu kaldırmanız yeter. Bildirimleriniz okunmaya hazır halde sizi bekler.
Bilgileriniz güvende: Gizliliğiniz her zaman önce gelir. İşte bu yüzden iOS 10, fotoğraflardaki kişileri, nesneleri ve manzaraları belirlemek veya QuickType önerilerini iyileştirmek için aygıt üzerindeki akıllı teknolojilerden yararlanır. Hassas verilerinizi Siri ve Harita gibi hizmetler için Apple ile paylaştığınızda, söz konusu veriler her zaman şifrelenir ve asla kullanıcı profilleri oluşturmak için kullanılmaz.

Share