iOS 8’den geri dönüş yok!

Apple’ın yeni nesil işletim sistemi iOS 8’i terk etmek artık imkansız!

Akıllı telefon pazarında son sözü söylemesine alıştığımız Apple’ın yeni nesil akıllı telefon modelleri iPhone 6 ve iPhone 6 Plus ile birlikte tüm kullanıcılar için indirilebilir olan iOS 8, iPhone kullanıcılarına radikal değişiklikler sunmazken, iPhone 6/6 Plus kullanıcılarının yüzünü güldürmeyi başarmıştı.

Apple’dan resmi bir açıklama daha geldi. iPhone’lara Jailbreak veya 3.parti yazılımlar yapan kullanıcılarının sıkça kullandığı iOS 8’i silip yerine iOS 7.1.2’yi yükleme işlemi, dün itibariyle son buldu.

ios-8-1-iphone-5s

17 Eylül günü tüm kullanıcılar için güncellemeye açılan iOS 8, iOS 8.0.1’i ve hemen ardından da iOS 8.0.2’i beraberinde getirmişti. iPhone 4’e gelmeyen ve iPhone 4S’in yavaşlamasına sebep olan iOS 8.0.2, artık geriye dönülmez bir sürüm olarak iPhone’larda kalıcı oldu.

iTunes üzerinde DFU modundayken Shift/Alt tuşuna basıp geriye yükleme işlemini yapmak isteyen kullanıcılar hata mesajı ile karşılaşacak. Bu gibi durumlarda Jailbreak işlemine başvurmanın sağlıklı bir yöntem olmadığını söylemekte fayda var.

Kaynak:Gerçek Gündem

Share