iOS uygulamaları daha fazla çöküyor

Yapılan araştırmalara göre iOS uygulamaları Android’e göre iki kat daha fazla çöktüğü sonucu ortaya çıkıyor.

iOS’un son sürümü olan iOS 7.1 kendi içerisinde gelmiş geçmiş en iyi uygulama çalıştırma sonuçlarına ulaşıyor. Öyle ki iOS 7.1 şuan için en düşük uygulama çökme oranına sahip. Bu özelliği ile iPhone kullanıcılarının yüzünü oldukça güldürüyor.

7.1 İOS sistemleri arasında en düşük uygulama çökme oranlarına sahip olsa da Android’in hala çok gerisinde. Crittercism’e göre iOS şuan yüzde 1.6 lık uygulama çökme oranı ile iOS sistemleri arasında en iyi sonuca sahip. Android’in son sürümü olan Kitkat’da ise yüzde 0.7 lik bir uygulama çökme oranı mevcut.

Bu verilere bakarak bile Android ve iOS sistemleri arasında ki farkı açıkça görebiliyoruz. Elbette ki kullanıcılara göre kendi kullandıkları cihazın sistemi en iyisi ve en kullanışlısı olabilir bunu da alışkanlıklara bağlamak doğru olacaktır. Ancak rakamlara baktığımız da ise açıkça görüyoruz ki iOS ve Android’in son sürümleri bazında uygulama çökme oranlarında iOS’un Android’in çok gerisinde kaldığını söyleyebiliriz.

android-4-4-kit-kat

Crittercism ‘in ortaya koyduğu verilerin güvenilirliğinin bir milyarın üzerinde iOS ve Android uygulama kullanımının izlenmesi sonucunda ortaya çıktığını söylemekte fayda var.

Sonuç olarak veriler ışığında konuşmak gerekirse Android’in KitKat sürümünde iOS’un 7.1′ine göre işleri daha sıkı tuttuğunu ve en az sorun ile uygulama çalıştırma hizmetini kullanıcılarına sunduğunu görüyoruz. Uygulamalar ve ne kadar kaliteli çalıştıkları konusu en az akıllı telefonun teknik özellikleri kadar hayati bir öneme sahip. Öyle ki uygulamaların kalitesiz ve çok sorunlu çalıştığı üstün teknik özelliklere sahip bir cihaz yavaş ve teknik özellikleri anlamında çok fazla iddialı olmayan ama uygulama çalıştırma anlamında hiç bir sorun yaşamayan bir telefondan daha çok daha az tercih edilecektir.
Kaynak:Mynet

Share