iPhone 4 kusurlu çıktı!!

iPhone 4’ü alıp sim kartı takan binlerce kişi telefonun yanına dokununca bağlantı kesildi…

Apple CEO’su Steve Jobs da telefonu tanıtırken aynı sorunu yaşamıştı. Ayrıca yüzlerce telefonun ekranında çay lekesine benzer bir leke var. Toplatılması gündemde…

iphone 4 te büyük kusur.

iphone 4 te büyük kusur

Dünya çapında milyonlarca teknoloji meraklısının heyecanla beklediği iPhone 4, piyasaya çıktığı ilk günde hayal kırıklığı yarattı. Telefonun metal aksamına parmak temas edince hat kesiliyor, ekranında sarı lekeler var. Toplatılması bile gündemde. 2001’de piyasaya çıkardığı taşınabilir müzik çalar iPod ile devrim yaratan ve daha sonra iPod Touch, iPhone ve iPad ile devrim niteliğindeki teknolojik aletleri piyasaya sürerek milyonlarca “fanatik” edinen Apple dün yeni cep telefonu iPhone 4’ü ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve Japonya’da satışa sundu. Ön siparişin başladığı ilk gün 600 bin talep alarak rekor kıran telefon, eleştiri oklarını üzerine çekti. Telefonu satın alıp sim kartını takan kullanıcılar, yeni iPhone’da büyük bir yenilik olarak lanse edilen ve sadece telefon hattını değil GPS, kablosuz internet ve bluetooth bağlantısı için de görev yapan metal aksama parmak teması gerçekleştiğinde hattın kesildiğine ya da çekim gücünün minimuma düştüğüne şahit oldu. Ayrıca yüzlerce kişi de devrim olarak sunulan ekranda giderilemez sarı lekeler bulunduğunu fark etti.

Hatalı oranı yüzde 13

Dünyanın en çok ziyaret edilen teknoloji sitelerinden Engadget’ın iPhone 4 satın alanlar arasında yaptığı anket, sarı leke sorunun yeni telefonların yüzde 13.4’ünde, antene parmak temasında hat kesilme sorununun da yüzde 10’undan fazlasında görüldüğünü ortaya koydu. Çin’de üretilen iPhone 4’ün yeni metal aksamı doktorlar tarafından da kaygıyla karşılanmıştı. Bazı uzmanlar elle tutulan anten nedeniyle ciddi rahatsızlıklar doğabileceğini belirtmişti. İnternette bu metal teması sorunuyla ilgili bir başka tartışma ise Apple’ın telefonla aynı anda piyasaya sunduğu yeni kılıf üzerinden yürüyor. Kılıfın Apple tarafından 30 dolara satışa çıkarılması “Apple daha önceden bu sorunu biliyor muydu?” sorusunu akıllara getirdi.

EKRAN LEKELİ BOZUK TUŞLAR 30 $’A DÜZELİYOR

ABD’de 199 dolardan satışa sunulan yeni telefonun ekranının farklı noktalarında renk değişmesi özellikle sarı benek ve çizgiler çıkması kullanıcıları korkuttu. Çay lekesine benzer bir renge sahip ekranların fotoğrafını internete koyan kullanıcıların telefonları Apple tarafından ücretsiz değiştirilmek zorunda.

Share