İPhone 5 rekabeti kızıştı

Operatörler arasındaki iPhone 5 savaşı kızıştı.Türkiye’nin 3 GSM operatörü iPhone 5 savaşına hazırlanıyor. Turkcell, Vodefone ve Avea 14 Aralık’ta iPhone 5 satacaklarını ilan etti.

operatörler arasındaki savaş büyüyor

operatörler arasındaki savaş büyüyor

Fiyat ve Kampanya Açıklanmadı 3 operatörde henüz fiyat ve kampanya konusunda açıklama yapmazken, tahmini olarak fiyatların 2200-2500 lira arasında olması bekleniyor. 19 Eylül tarihinde tanıtılan iPhone 5, önceki iPhone’larda olduğu gibi yine uzun bir gecikmenin ardından Türkiye’ye geldi. Kullanıcılar operatörlerin belirlediği tarifeler üzerine cihazlarını temin edebilecek.

Rekabet alıcıya yarayacak

Daha önceki iPhone serileri tek operatör tarafından Türkiye’ye getirildiği için yüksek fiyat üzerinden satılabiliyordu. Ancak iPhone 5 için 3 operatör firmasının da aynı anda devreye girmesi rekabeti artıracağı için fiyatları da aşağı çekecek.

Iphone 5’in özellikleri

10.1 cm ekran genişliği olan iPhone 5, gelişen kamerası, üç mikrofonu ve Retina Display görüntü özelliğiyle standart özelliklerde de iPhone 4S’i geride bırakıyor. Yeni iPhone, eskisine göre 112 gram daha hafif. Eski modelin yüzde 18′i kadar daha ince. Kalınlığı sadece 7.6 mm olan iPhone 5, bugüne kadar yapılan en ince akıllı telefon.Yeni kamera. Yüzde 40 daha hızlı fotoğraf çekimi. 8 mega piksel sensör. 3264×2448 çözünürlük. 5 katmanlı lens. f/2.4 lens yuvası. Eski modele göre yüzde 25 daha küçük.

Share