iphone, 6 dakikada kırıldı

Apple’ın popüler akıllı telefonu iPhone 4’ü sadece 6 dakika içinde kırdılar.

Hiçbir şeyin mükemmel olmadığı gibi, kusursuz bir güvenlik sistemi de bulunmamakta. Ama iPhone’un Alman güvenlik araştırmacıları tarafından sadece ve sadece 6 dakikada kırılması, olaya farklı bir boyut kattı.

iphone 6 dakikada kırıldı

iphone 6 dakikada kırıldı

Parola anahtarı yönetimindeki zayıf noktayı kullanan Fraunhofer Güvenlik Bilgi Teknolojisi Enstitüsü, iPhone’un şifrelemesini bu şekilde geçebiliyor. Şifrelemeye giden anahtar ise cihazın işletim sisteminde bulunuyor.

iOS işletim sistemini kullanan herhangi bir cihaz -şifresi ne olursa olsun- bu şekilde saldırıya uğrayabilir. Hackerların da bu yöntemle birlikte çok kolay bir şekilde cihazların SIM kartlarını silebileceği, hatta e-posta hesaplarından tutun, kurumsal ağların erişim kodlarına bile ulaşabileceği de kaçınılmaz bir gerçek.

E-posta hesabınızın başka birisi tarafından kontrol edilebilmesi demek, neredeyse tüm hesaplarınızın yönetilebilmesi anlamına geliyor. Çünkü sizin de bildiğiniz gibi çoğu parola sıfırlama algoritması, bu işlem için e-posta yolunu kullanıyor.

Franhoufer uyarıyor: “Kurumsal kullanıcılar başta olmak üzere tüm kullanıcılar, iPhone’ları veya iPad’leri kayıp ya da çalıntı durumuna düştüğünde çabuk davranmalılar. Normal kullanıcıların yapması gerekenler sadece tüm parolalarını değiştirmek iken, kurumsal kullanıcıların ağ kimliklerini de değiştirmeleri de gerekiyor. Yani onların durumu, standart kullanıcılardan çok daha ciddi…”

Share