iPhone 6’nın en büyük rakibi bu hafta geliyor

Apple’ın iPhone 6 çıkartmasına karşı çok fazla beklemeyeceğini tahmin ettiğimiz Samsung, Galaxy Alpha telefonu ile geliyor.

samsung-alpha

Bir süredir Samsung Galaxy Alpha haberlerini duyuyorduk. Kore’li dev akıllı telefon üreticisinin son ve en yeni modeli olan Galaxy Alpha, ABD’de bu haftadan itibaren satışa sunulacak. Yeni akıllı telefon ilk aşamada sadece cep operatörü AT&T üzerinden satılmaya başlanacak.

Ağustos’da ilk duyurulduğunda Samsung’un plastik kaplı çeşitli tasarımlarından farklı olarak metalik gövdesiyle ilgi çeken Galaxy Alpha, 4.7 inç HD ekrana, dört çekirdekli 2.5 GHz işlemciye, 32 GB hafızaya ve 12 MP ana kameraya sahip. Cihazda ayrıca Android KitKat işletim sistemi, Wi-Fi ve LTE bağlantıları birleştirerek daha hızlı veri indirme özelliği, güç koruma modu ve parmak izi tanıma yeteneği bulunuyor. Güç koruma moduna geçince sadece %10 şarj ile cihaz bir gün boyunca kullanımda kalabiliyor.

Beyaz, siyah ve altın olarak üç renk seçeneğine sahip Samsung Galaxy Alpha, iPhone benzeri teknik özellikleri ve yenilenen tasarımı ile direk olarak iPhone 6’ya rakip olarak piyasaya çıkıyor denilebilir. Galaxy Alpha’nın başka ülkelerde satışa çıkıp çıkmayacağı henüz belli değil.
Samsung yeni telefonu ile Apple’ı durdurma planları yapadursun, bir yandan da reklamları ile iPhone 6’ya taş atmaktan geri kalmıyor.

Kaynak:Gerçek Gündem

Share