iPhone 6s ve 6s+ ortaya çıktı

Apple’ın cep telefonu dünyasını şekillendiren akıllı telefonu iPhone, bildiğiniz üzere 4s’den bu yana 8 megapiksellik arka kamera ile karşımıza çıkıyor.

apple-store
KGI’den Ming-Chi Kuo’nun elde ettiği son bilgilere göreyse iPhone 6s ve iPhone 6S+ ile bu durum değişecek. Bu doğrultuda Apple’ın çıkarması muhtemel yeni iPhone 6s ve iPhone 6S+ modelleri 12 megapiksel çözünürlüğünde bir arka kamera taşıyacak.

iPhone 6 ile iPhone 6+ arasındaki kamera farkının iPhone 6s ile iPhone 6S+ arasında olmayacağı söylenirken modellerin 4.7-inç ve 5.5-inçlik ekran boyutlarını da koruyacakları gelen bilgiler arasında yer alıyor.

Apple’dan alışık olduğumuz üzere mevcut tasarım çizgisini de yüksek ihtimalle koruyacak olan iPhone 6s ve iPhone 6S+ yine söylendiği kadarıyla şirketin A9 yongasetini kullanacak ve seride bir ilk olarak “Rose Gold” renk seçeneğiyle de satın alınabilecek.
iphone-6s-6c

Bu renk seçeneği hali hazırda 18 ayar altından üretilen Apple Watch Edition’da da kullanılıyor. Modellerin bellek tarafında ise 2 GB LPDDR4 ana bellek taşıyacağı söylentiler arasından öne çıkıyor.

iPhone 6s ve iPhone 6S+ için ortaya atılan bir diğer bilgi ise daha gelişmiş TouchID parmak izi okuma sistemi taşıyacakları yönünde. Yeni TouchID’nin mevcut cihazlardakine oranla çok daha hassas ve kararlı çalıştığı belirtiliyor.(Mynet)

Share