iPhone yasağı için yasa teklifi

Apple’ın akıllı cihazları sayesinde yabancı istihbarat teşkilatlarının Rus siyasileri dinleyebildiğini iddia eden milletvekili, iPhone’un Rus siyasiler tarafından kullanılmasının yasaklanması için kanun teklifi hazırladı.

(ntvmsnbc) Rus Milletvekili Dmitry Gorovtsov, hazırladığı kanun teklifinde siyasilerin Apple’ın akıllı cihazlarını kullanmaktan men edilmesini istedi.

iphone-6

Rus haber ajansı Itar-Tass’a konuşan Gorovtsov, iOS işletim sistemi ile çalışan akıllı cihazlar sayesinde siyasilerin yabancı istihbarat teşkilatları tarafından dinlenebileceğini iddia etti.

Rusya’da yabancı şirketler tarafından üretilen akıllı cihazların casusluk amacıyla kullanılabileceği iddiası bir süredir gündemde tutuluyor.

‘ORDU iPHONE YASAKLADI’
Geçtiğimiz hafta ülkenin önde gelen gazetelerinden Izvestia, Savunma Bakanlığı’nda çalışan adı açıklanmayan bir yetkiliye dayandırdığı haberinde ordu mensuplarının iPhone kullanmasının yasaklandığını açıklamıştı.

Bu haberin ardından konuyla ilgili açıklama yapan yetkililer, böyle bir yasağın bulunmadığını ve askerlerin görevleri haricindeki zamanda diledikleri elektronik cihazı kullanabildiklerini duyurmuştu.

Share