K.Kore Android telefon üretti

Dünyanın en izole ülkesi olarak kabul edilen Kuzey Kore’de, teknoloji adına tuhaf gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

K.Kore Android telefon üretti

K.Kore Android telefon üretti

Vatandaşlarına interneti yasaklayan, sosyal ağların kullanımını ise yabancılara mümkün kılan K.Kore, tablet bilgisayarın ardından şimdi de akıllı telefon üretimine başladı.

Demir perdenin ardındaki Kuzey Kore, genç lideri Kim Jong-un önderliğinde internet ve mobil teknolojilerde atılımlar yapmaya devam ediyor. Yabancılara sosyal medya kullanımı izni veren Kuzey Kore, her ne kadar halkına internet erişim hakkı vermese de Android tabanlı akıllı telefon üretmeye başladı.

NorthKoreaTech sitesinin verdiği bilgiye göre, ‘Arirang’ adını taşıyan telefon başkent Pyongyang’daki bir fabrikada üretiliyor.

Kuzey Kore haber ajansları, hafta sonunda genç lider Kim’in fabrikaya yağptığı ziyaretin görüntülerini yayımladı. Telefon hakkında spesifik hiçbir bilgi bulunmazken, sadece kamera çözünürlüğünün ‘yüksek’ olduğu öne sürüldü.

‘KAMERA ÖNEMLİ’
Fabrika ziyaretinde çalışanlarla sohbet eden ve akıllı telefon projesi hakkındaki görüşlerini sunan Kim, ‘Arirang’ın insanlar tarafından büyük ilgi gördüğünü ve bundan memnuniyet duyduğunu’ belirtti.

‘Güvenlik özelliği yüksek ve Kuzey Kore standartlarına göre üretilen bir telefonun büyük önem taşıdığını’ ifade eden Kim, Kuzey Kore markasını taşıyacak telefonun ulusal gurur ve halka olan saygının göstergesi olacağını not düştü.

Telefonların en son teknolojiyle üretildiğine de dikkat çeken Kim, insanların Kuzey Kore teknolojisini seveceğine değinirken, özellikler kamera çözünürlüğünün yüksek olmasının önemli olacağını ifade etti.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un fabrika ziyareti

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un fabrika ziyareti

KUZEY KORE’NİN AMACI NE?
Fotoğraflarda dikkat çeken unsur, telefonların tamamlanmış halde olduğu ve Kim tarafından gözden geçirilmeleri.

The Newx Web sitesine göre, telefonlar Çin’de hazırlanmış ve Kim’e sunulmak için fabrikaya gönderilmiş olabilir.

Arirang hakkında şu an fazla bilgi bulunmasa da, babasının ardından yönetime geçtiğinden bu yana internet ve mobil teknolojilerde atılımlara imza atan Kim, belki de bir gün ülkesinin dünyaya bağlanmasına izin verebilir.

Kuzey Kore’nin bu ay başında görüntüleri ortaya çıkan 7 inç’lik ‘Samjiyon’ tablet bilgisayarı, internet bağlantı özelliği olmamasıyla mobil teknoloji tarihine geçmişti.
Kaynak:ntvmsnbc

Share