LG yeni nesil ekranlara yatırım yapıyor

Akıllı telefon pazarında OLED ekranlara olan yönelim gittikçe artıyor. Bu doğrultuda birçok üretici OLED ekran üretimine başladı.
lg-esnek-ekran

Son yıllarda ekran teknolojilerinde önemli bir dönüşüm yaşanıyor. Genellikle mobil ve monitör pazarında ekran teknolojisindeki gelişmeler oldukça yoğun bir şekilde hissediliyor. Tahminlere göre gelecek dönemde OLED ekran kullanımı 60 civarına varacağı söyleniyor. Bu doğrultuda birçok üreticide yatırımlarını bu yöne kaydırıyor.

OLED ekran sektörüne en fazla yatırım yapan firma Samsung. SUPER AMOLED teknolojisini pek çok ürününde kullanan firma bunun yanında diğer üreticilerede tedarik yapıyor. Ve bunun yanında LCD üretim tesislerinide satmaya başlıyor.

LG ise OLED konusunda yatırım yapan diğer firmalardan biri. Özellikle rakibi Samsung karşısında daha geri durumda olsada yatırımlarını tüm hızıyla yapmaya devam ediyor. Firmanın patronu Han Sang Beorn, küçük boyutlardaki OLED ekran trendine katılmakta geç kaldıklarını söylemeside bunu doğrular nitelikte.

Ama LG, rakibi Samsung gibi LCD üretim tesislerini şimdilik elden çıkarmayı düşünmüyor. Eğer ilerleyen zamanda OLED ekran gelirlerinde yükseliş olursa o zaman değerlendirilebilir bir durum olarak rafa kaldırmış durumda. İki firmanında OLED ekran alanına olan yatırımlarını arttırması rekabeti arttıracak gibi gözüküyor.

Yakın zamanda Apple üreteceği yeni Iphone modelinde OLED ekran kullanacağını söylemesinden sonra Samsung ve LG gibi OLED ekran üreticilerinin iştahı kabarmış durumda. Yılda 200 milyon civarı satış yapan Apple ihalesini kapmak firmalar açısından oldukça önemli.

Share