LG’den sekiz çekirdek işlemcili süper akıllı telefon

Güney Koreli teknoloji devi LG, mobil dünyaya yepyeni bir armağan sunmaya hazırlanıyor.

LG’den sekiz çekirdek işlemcili süper akıllı telefon

LG’den sekiz çekirdek işlemcili süper akıllı telefon

Sekiz çekirdekli LG üretimi işlemciye sahip yeni akıllı telefon, grafik performansıyla büyüleyecek.

LG cephesinden geçtiğimiz yıl Odin kod adlı bir mimari üzerinde çalıştığına dair çeşitli söylentiler gelmişti. LG Odin, tıpkı Samsung’un Exynos işlemcilieri gibi komplike bir yonga setini ifade ediyordu. 2013 yılında Odin temelli bir akıllı telefon karşımıza çıkmadı ancak 2014’e LG daha iddialı hazırlanıyor.

LG Odin, yüksek performanslı olarak Cortex-A15 çekirdeklerini kullanacak ve big.LITTLE mimarisi üzerinden kurgulanacak. Maksimum 2.2GHz saat hızında çalışabileceği dile getirilen bu işlemcinin, küçük çekirdekleri ise Cortex-A7s tabanlı ve 1.7GHz hıza erişebiliyor.

Bu yönüyle Exynos 5 Octa’dan daha performanslı olacağı izlenimini uyandıran işlemcinin asıl bombası ise GPU biriminde. ARM’nin üç hafta önce açıkladığı T760 GPU, LG Odin’in grafik tarafında yer alacak. Bu grafik birimi, mobil dünyada bugüne kadar ulaşılmamış grafiksel değerlere imza atacak gibi görünüyor.

Bilindiği gibi Samsung’un da 64bit mimariye sahip 2014 model Exynos 5 Octa serisi işlemcilerinde T760 GPU kullanacağına dair çeşitli bilgiler ortaya çıkmıştı. Anlaşılan o ki 2014’te yarış, Samsung Exynos, LG Odin ve Qualcomm Snapdragon 805 arasında geçecek.

Kaynak:Mynet

Share