Microsoft’tan güncelleme müjdesi

Microsoft’un yaptığı açıklamaya göre Windows Phone 8 işletim sistemini kullanan bütün Lumia telefon modelleri Windows 10’a güncellenecek.

(Al Jazeera) Akıllı telefon dünyasına Windows Phone işletim sistemi ile geri dönen ve Nokia’nın akıllı telefon birimini satın alarak aynı zamanda donanım üreticisi de olan Microsoft, Lumia modeleri için güncelleme bilgisini açıkladı. Lumia modelleri yakın zamana kadar Nokia tarafından üretiliyordu.

windows-phone-guncelleme

Firmadan alınan bilgiye göre Windows Phone 8 işletim sisteminin kullanan bütün Lumia modelleri yeni işletim sistemi Windows 10’a yükseltilebilecek. Twitter üzerinden Lumia hesabına gelen bir kullanıcı sorusuna yanıt olarak verilen mesajdaki bilgiyer göre bütün Windows Phone 8’li Lumia telefonlar Windows 10’a güncellenebilecek.

Ancak bu güncellemenin Lumia dışındaki Windows Phone modellerini kapsayıp kapsamadığı konusunda net bir bilgi bulunmuyor. Piyasada çok fazla olmasa da Nokia dışındaki üreticilerin de Windows Phone 8’li telefonları bulunuyor.

Windows Phone 7’deki hata yapılmayacak

Microsoft’un mobil cihazlarda kullandığı işletim sistemi Windows Phone ilk olarak 7 sürümü ile piyasaya sürülmüştü. Birkaç üreticinin de desteklediği bu işletim sistemi Windows Phone 8’e geçildiğinde güncellenmemiş ve bu da telefonları satın alanlar kullanıcıların tepkisini çekmişti.

nokia-lumia-guncelleme

Windows 10 tek sürüm olarak geliyor

Daha önce mobil cihazlarında Windows Phone ismini kullanan Microsoft, yeni nesil işletim sistemi olan Windows 10’da tek bir sürüm kullanmayı planlıyor. Önümüzdeki yıl kullanıma sunulması beklenen Windows 10, hem bilgisayar, hem tablet hem de telefon sürümlerinde aynı isimle adlandırılıyor. Firma Windows 10’u önceki ve halen kullanılan sürüm olan Windows 8’den sonra geliştirmeye başladı.

Share