Nokia Lumia 925 tanıtıldı

Nokia, Londra’da düzenlediği etkinlikte Lumia serisinin yeni telefonu 925’i tanıttı. Lumia 925, polikarbonat gövdesi, gelişmiş kablosuz şarj özelliği ve kamera özellikleriyle tüketicilerin ilgisini çekmeyi amaçlıyor.

Nokia Lumia 925 tanıtıldı

Nokia Lumia 925 tanıtıldı

Nokia, Windows Phone 8 işletim sistemiyle çalışan yeni telefonu Lumia 925’i tanıttı. Bir önceki modeller Lumia 920 ve 928’in fonksiyonlarını barındıran 925, tüketicilerin dikkatini çekecek ek özellikler de bulunduruyor.

Telefonun bazı kısımları, alüminyum yerine polikarbonat içeriyor. Nokia, yeni tasarım ve materyalle daha ince ve pürüzsüz bir telefon sunuyor. Cihazın arka panelini kaplayan polikarbonat, siyah, beyaz ve gri renk seçenekleriyle sunulacak.

Cihazın öne çıkan özelliklerinden biri, kablosuz şarj özelliğini arkasına yerleştirilen ince bir şarj kılıfıyla yapması. Şarj kılıfını bile renklendiren Nokia, aksesuarı beyaz, sarı, siyah ve kırmızı renklerde sunacak.

DAHA İNCE VE HAFİF
11,4 cm (4,5 inç) ALOLED WXGA ekrana ve 1280×768 çözünürlüğe sahip olan Lumia 925, Gorilla Glass 2 ekran koruyucu teknolojiye sahip. Yansımaları önleyerek görüntü netliği sağlayan ClearBlack özelliği bulunan Lumia 925, aynı zamanda eldivenle bile rahatlıkla kullanabileceğiniz süper hassas dokunmatik ekrana sahip.

Arka panelinde 8.7, ön panelinde ise 1.2 megapiksel kamera bulunan Lumia 925, kendinizi daha rahat fotoğraflayabilmeniz için geniş açılı lense sahip.

Mashable’ın verdiği bilgiye göre, Nokia’nın ‘en son kamera teknolojisine’ sahip olduğunu belirttiği Lumia 925, düşük ışıklı ortamlarda en iyi fotoğraf kalitesini sunmayı vaat ediyor.

Lumia 925, 139 gr ağırlığında ve 8,5 mm kalınlığında. Böylece Lumia 920’den 46 gr daha hafif ve 2.2 mm daha ince.

2000 mAh bataryaya sahip olan telefonun dahili belleiği 16 GB. Ancak Nokia, Vodafone için özel olarak 32 GB’lık bir modelin de planlandığını belirtti. Cihazın işlemcisi ise Snapdragon S4.

ÜSTÜN GÖRÜNTÜLEME TEKNOLOJİSİ
Lumia 925, sahip olduğu kamera teknolojisi ve içerikleriyle öne çıkmayı başaracak bir telefon olabilir.

BBC’nin haberine göre, cihazın optik sistemi altı yüzeyli bir lensten meydana geliyor. Işık, görüntü sensörüne ulaşmadan önce altı yüzeyden geçerek görüntü bozukluğunu onarıyor.

Maksimum ISO’nun 800-3,200 aralığında olması, Lumia 925’in düşük ışıklı ortamlarda belirgin fotoğraflar çekebilmesini sağlıyor.

Nokia Smart Cam uygulamasına sahip olan Lumia 925, ‘Motion Focus’ adlı özelliğiyle görüntünün arka planını bulanıklaştırırken, ön taraftaki nesneleri belirgin tutuyor, böylece fotoğraf hareketli olduğu görünümünü veriyor.

İlk olarak ABD’de piyasaya sürülecek olan Lumia 925, Haziran’da Avrupa ve Çin’de olacak.

Kaynak:ntvmsnbc

Share