Rekabet daha yeni başlıyor

Sabit telekomda rekabet yeni başlıyor, şirketler sabit hat numaralarını taşıyor.

Sabit Numara Tahsis ve Taşıma Yönetmeliği 2009 yılının sonunda devreye girmişti. Numara taşıma süreci pratik anlamda ise operatörler arasındaki arabağlantı anlaşmaları, test çalışmaları ve uygulama sorunlarının giderilmesiyle birlikte ancak yakın zamanda uygulanabilir hale geldi. Millenicom uygulamanın başladığından bu yana 1.500’ün üzerinde numara taşımış bulunuyor. Sabit hatta numara taşımaya en büyük ilgiyi gösteren kurumların başında ise çağrı merkezleri gibi yoğun görüşme trafiğine sahip firmalar geliyor.

Rekabet daha yeni başlıyor

Rekabet daha yeni başlıyor

Geçtiğimiz dönemde cep telefonlarında yaşanan numara taşıma sürecinin bir benzeri sabit hatlarda yaşanmaya başladı. Sabit hatlarda numara taşıma konusuna en büyük ilgiyi gösterenlerin başını ise yoğun görüşme trafiğine sahip şirketler çekiyor. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerin yanı sıra özellikle çağrı merkezleri, daha ekonomik ve kaliteli hizmet almak hedefiyle numaralarını Millenicom’a taşıyarak tasarruf ediyorlar.

Millenicom Türkiye Pazarlama Müdürü Meltem Cebeci, Sabit Numara Tahsis ve Taşıma Yönetmeliği’nin 2009 yılı sonunda devreye girdiğini, ancak operatörler arası arabağlantı anlaşmaları, test çalışmaları ve uygulamadaki sorunların giderilmesi süreci nedeniyle pratikte sağlıklı uygulanabilmesinin 2010 yılı sonunda başladığına dikkat çekiyor: “Sabit numaralarda numara tahsis ve taşıma uygulaması, sektörümüz, dolayısıyla da şirketimiz için çok önemli bir kilometre taşı. Daha önce abonelerin yaptıkları aramalar için hizmet veriyorduk ancak hat sahipliği yerleşik operatördeydi. Bu uygulama ile artık alternatif operatörler de hat tesis eden ve dolayısıyla aboneye tek elden tüm hizmetleri sunan birer telekom operatörü haline geliyor. Bu, rekabet ortamının sağlanmasında da çok önemli bir konu. Millenicom’a numarasını taşıyan kurumsal abonelerimiz sabit hatları için artık sabit ücret ödemiyor, yaptıkları görüşmeler üzerinden ücretlendiriliyorlar. Bu nedenle de çok ilgi görüyor. Şu an kurumsal abonelerle başladığımız numara tahsis ve taşıma uygulamamızı çok yakında bireysel abonelerle genişleteceğiz. Özetle, sabit telekomda asıl rekabet şimdi başlıyor.”

Meltem Cebeci, sabit hatta numara taşıma uygulamasına en büyük ilgiyi başta çağrı merkezleri olmak üzere yoğun görüşme trafiği olan kurumların gösterdiğine dikkat çekiyor: “Millenicom olarak sunduğumuz sabit telefon hizmetleriyle kurumlara telefon faturalarında %50’ye varan oranda tasarruf imkanı sunuyoruz. Bugün itibariyle 60.000’i aşkın firmaya sabit telefon hizmeti sunuyoruz. Şimdiye dek 1.500’ün üzerinde numara taşıdık ve önümüzdeki dönemde kurumsal abonelerimizin önemli bir bölümünün mevcut numaralarını Millenicom’a taşıyacağını öngörmekteyiz. İlk etapta İstanbul’daki firmalardan gelen yoğun numara taşıma talebi giderek diğer şehirlerimizde de yaygınlaşmaya başladı. Biz de Millenicom olarak ülke geneline yayılmış 350’nin üzerinde iş ortağımız aracılığıyla abonelerimize en iyi şekilde hizmet veriyoruz.”

Share