Samsung model kısıtlaması kararı aldı

Güney Kore merkezli şirket Samsung bu sıralar parasal açıdan sıkıntılı bir döneme girdi.Dünya devi şirket gelir kayıplarının ardından açıklamada bulundu.
samsung-telefon

(Mynet) Dünyanın önde gelen akıllı telefon, tablet, bilgisayar ve daha nicesini üreten şirket Samsung’un yatırımcı ilişkileri başkanı Robert Yi bir duyuru yaptı. Duyuruya göre Samsung önümüzde ki sene yani 2015 yılında telefon modellerinde kısıtlama yapacağını, model sayısını yüzde 25-30 arası kesintiye uğratacağını açıkladı.

İçerisinde bulunduğumuz sene de A3 ve A5 cihazlarını piyasaya süren şirket bunlardan net bir kar elde edemedi. Hatta şirket bu sene içerisinde gelirlerinde yüzde 49′luk gerileme yaşadı.

Fakat Yi’nin yaptığı açıklamaya göre Samsung, 2015 yılında gerçek anlamda bükülebilen bir telefon tasarlayacak. Samsung Display’in iş stratejisi takımının başkan yardımcısı olan Lee Chang-hoon’un açıklamasına göre önümüzde ki sene gerçek anlamda bükülebilecek bir akıllı telefon tasarlayacaklarını fakat cihazın son hali konusunda bir karar verilmediğini belirtti.

Share