Samsung’un ödeme servisi tanıtıldı

Samsung’un cep telefonu ile ödeme yapılabilen sistemi Samsung Pay, Barselona’da tanıtıldı.

 

Samsung’un en büyük rakiplerinden birisi olan Apple’ın geçtiğimiz aylarda tanıttığı Apple Pay servisinin popüler olmasından sonra Samsung’un da dikkatini çekmeyi başarmış gibi görünüyor. Yeni bir mobil ödeme servisi üzerinde çalıştığı bir süredir konuşulan Güney Koreli teknoloji devi, Samsung Pay adını taşıyan mobil ödeme servisini Mobile World Congress 2015 kapsamında resmi olarak tanıttı.
samsung-pay-odeme-sistemi

Barselona’da yapılan MWC 2015’te akıllı telefonları Samsung Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge’i görücüye çıkaran Samsung, önümüzdeki günlerde piyasaya sürülecek olan bu telefonların Samsung Pay servisiyle uyumlu olacaklarını açıkladı. Yaz aylarında resmi olarak yayınlanacak olan Samsung Pay servisi, Apple Pay’de olduğu gibi birçok mağazada geçecek ve kullanıcıların ödemelerini akıllı telefonları üzerinden güvenli bir şekilde yapmasına olanak sağlayacak.

Samsung Pay‘i olabildiğince fazla satış noktasında uygun hale getirmek isteyen Samsung, bu amacına ulaşabilmek için MasterCard ve Visa’yla beraber çalıştıklarını ve mobil ödeme alanında önde gelen firmalar arasında yer alan American Express, Bank of America, Citi, JPMorgan Chase ve US Bank’le anlaşma noktasında olduklarını bildirdi.

Share