Samsung’un yeni tableti ortaya çıktı

Samsung, tablet bilgisayar savaşında yeni ürününü kullanıcılarına duyurdu. İşte karşınızda Galaxy Tab 2…

Samsung'un yeni tableti ortaya çıktı

Samsung'un yeni tableti ortaya çıktı

Apple ile patent savaşına tam gaz devam eden Samsung, Şubat sonunda Barselona’da gerçekleştirilecek MWC (Mobile World Congress) etkinliğini beklemeden yeni tablet bilgisayarını duyurdu.

Önceki tableti Galaxy Tab 10.1’e göre ekranı küçük olan ve 7 inç’lik ekranıyla 1024×600 piksel ekran çözünürlüğüne ulaşan Galaxy Tab 2’nin getirdiği en büyük yeniliklerinin başında Android’in en yeni sürümü Ice Cream Sandwich’i kullanması geliyor.

Ön ve arka yüzünde dahili kameraları olan cihazın 8, 16 ve 32 GB’lık dahili hafızaya sahip modelleri bulunurken, microSD kart slotu ile de toplam hafıza artırılabiliyor.

3G ve WiFi’lı iki ayrı modeli olan cihaz 1 GHz çift çekirdek işlemci kullanırken, AllShare Play özelliği sayesinde de Samsung, akıllı telefonlarından multimedya içeriklerin aktarılmasına olanak verecek.

Apple’ın “tasarımı benziyor” iddiaları ile mahkemeye başvurmasının ardından bu cihazla kullanıcıları selamlamasıyla birlikte Apple’ın iPad 3’ü ne zaman satışa sunacağı ayrı bir önem kazandı.

Özellikle MWC’de görücüye çıkacak tabletleri gölgede bırakmak isteyen Apple’ın Mart ayı içinde iPad 3’ü tanıtması muhtemel görünüyor. Zaten şirkete yakın kaynaklar da iPad 3 için Mart ayını işaret ediyor.

Share