SIM kartsız iPhone’lar satışta

Apple’ın iPhone 6 ile birlikte duyurduğu SIM kartsız telefon modellerini satışa sundu. Yeni modeller her zamanki gibi ilk olarak ABD’de piyasa sürüldü.

Gelişen teknoloji yeni çözümlerle kullanıcıların karşısına her geçen gün farklı bir ürün ile çıkmaya devam ediyor. Bunlardan birisi de geçtiğimiz günlerde Apple tarafından duyurulmuştu. Apple, Ekim ayında duyurduğu ve Türkiye’de de satışa sunduğu en güncel model olan iPhone 6 modellerinin SIM kart olmadan kullanılabilen sürümlerini tanıtmıştı.
sim-kartsiz-iphone-6

Apple’ın tanıttığı SIM kartsız iPhone modelleri ABD’de satışa sunuldu. Unlocked yani kilitsiz (kontrat ya da operatör sınırlaması olmayan) SIM kartsız modeller şebekeye otomatik olarak bağlanabiliyor. Tümleşik GSM modülüne sahip olan telefon modellerinin başlangıç fiyatı 649 Dolar olarak açıklandı. Mesela 16 GB’lık kapasiteye sahip iPhone 6 modelinin fiyatı 649 Dolar olurken, 128 GB kapasiteye sahip modelin fiyatı ise 949 Dolar olarak belirlendi.

Şimdilik sadece ABD ve İngiltere’de kullanılabilen SIM kartsız telefon teknolojisi Türkiye’de henüz aktif değil. Bu yüzden ABD’den telefon alacakların SIM kart bulunan modeller alması gerekiyor.

Share