Tablet pazarının lideri Apple

Apple tablet pazarında birinciliği kaptırmıyor.

IDC’nin raporuna göre tablet pazarı hala büyüyor ve lider de tahmin edebileceğiniz gibi hala Apple, ikinci sırada Samsung var.

Küresel tablet bilgisayar pazarı bir süredir phablet ve ara büyüklükteki çeşitli akıllı cihazların saldırısı altında. Azalansatış rakamlarına bakılırsa son 1-2 yıldır pazarın küçüldüğü düşünülüyor ama bu durum Lenovo Yoga Tablet 2 Pro gibi veya Vaio’nun hibrid tablet/dizüstü ürünü gibi yenilikçi ürünlerin piyasaya çıkmasına engel olmuyor.

apple-tablet

Araştırma firması IDC (International Data Corporation) tarafından sunulan bir rapora bakılırsa, tablet pazarı küçülmüyor ama büyümesi gerçekten de biraz düşmüş durumda. Küresel tablet pazarı geçen seneye göre %11.5 büyümüş durumda. Piyasaya sürülen tabletlerin miktarı 53.8 milyon adet olmuş ve bu rakam da geçen seneye göre %11 artmış durumda.

Apple senenin üçüncü çeyreğinde 12.3 milyon adet iPad piyasaya sürmüş, ama rakamda geçen senenin aynı dönemine göre %12.8 düşüş var. Yine de Apple bu pazarın en büyüğü olmaya devam ediyor. Son olarak iPad Air 2 veiPad Mini 3 modellerini sunan firma satışlardan memnun gibi gözüküyor.

İkinci sırada ise Apple’ın ezeli rakibi Samsung bulunuyor. Samsung 9.9 milyon adet ile lideri takip ediyor ve geçen senenin aynı dönemine göre %5.6 oranında daha falza tablet üretilmiş. IDC’ye göre tablet pazarında üçüncü sırayı 3.5 milyon adet satış ile Asus ve 3 milyon ile Lenovo alıyor.(Gerçek Gündem)

Share