Teknoloji devleri hırsızlığa karşı birleşti

Teknoloji devleri çalınan akıllı telefonlardaki verilerin korunması için çalışma yürütüyor.

Apple, Samsung, Google ve Microsoft gibi teknoloji devleri çalınan ya da kaybolan telefonlardaki verilerin korunması için harekete geçti. Akıllı telefon üreticileri ve GSM şirketleri arasında yapılan anlaşmayla telefonlardaki verilerin uzaktan kontrolü sağlanacak.

Çalınan ya da kaybolan telefonlardaki verilerin üçüncü şahısların eline geçmesi hemen herkesin korkulu rüyasıyken teknoloji devleri bu sorunların önlenmesi için önemli bir adım attı. Recode‘un haberine göre Apple, Google, HTC, Huawei, Motorola, Microsoft, Nokia ve Samsung ABD’nin önde gelen beş GSM operatörünün desteğiyle aralarında bir anlaşma imzalayarak hırsızlık karşıtı bir teknolojiye geçeceklerini duyurdu.

telefon-hirsizligi

Temmuz 2015′ten sonra satışa sunulacak cihazları kapsayacak anlaşmaya göre bu teknoloji ile kullanıcılar cihazlarını kaybettikleri ya da çaldırdıklarında uzaktan veri silme işlemi yapabilecekler ve cihazın kullanıcının izni olmadan aktive edilmesini engelleyebilecekler. Kaybolan ya da çalınan cihazlar eğer sonradan bulunursa bu işlemler geri alınabilecek.

TELEFON HIRSIZLARINA VE SİBER SUÇLARA KARŞI ÖNEMLİ ADIM

Her ne kadar Apple iOS 7 ile benzer bir teknolojiye geçmiş ve kaybolan/çalınan iPhone‘ların başkası tarafından aktive edilmesini engelleyen bir özelliği kullanıcılarına sunmuş olsa da GSM operatörlerinin de desteğiyle neredeyse tüm akıllı telefon markalarını kapsayan bu anlaşma akıllı telefon hırsızları ve siber suçlulara karşı atılmış önemli bir adımı simgeliyor.

Akıllı telefonlarımızla kredi kartı bilgilerimizden tüm özel yazışmalarımıza kadar her türlü bilgiyi yanımızda taşıdığımız düşünülürse bu verilerin üçüncü şahısların eline geçmesi büyük tehlike oluşturuyor. Birbirleriyle rakip teknoloji devlerinin bunu önlemek için beraber bir adım atıyor oluşu ise hem kullanıcı güvenliği hem de mobil dünya için dikkat değer bir gelişme.

Kaynak:Sosyalmedya.co

Share