Twitter’a gece modu geliyor

Twitter’ın üzerinde çalıştığı güncelleme, doğrudan gözlerinizi ilgilendiriyor.

twitter-yenilik
Gece modu, mobil platformlar arasında yaygınlaşmaya devam ediyor. Google, Android’e böyle bir modu eklemeyi düşünürken iOS, gece modunu henüz sunmaya başladı. Şimdi ise Twitter, Android’deki uygulamasına gece modunu ekleme fikrini değerlendiriyor.

Twitter’da gece geç saatlerde dolaşırken gözlerinizi yormak, yapmak isteyeceğiniz son şey olsa gerek. 9to5Google’ın raporuna göre firma, saate göre otomatik olarak devreye giren bir gece modu üzerinde çalışıyor. Uygulama gece modundayken beyaz arka planı koyu mavi renkle değiştiriyor. Buna ilave olarak Twitter’ın tasarımında bazı Material Design güncellemeleri de var. Bu değişikliklerin önümüzdeki aylarda bizlere görünür hale gelmesi bekleniyor.

Gece modu işlevinin Android N’nin farklı yapılarında etkinleştirilip, devre dışı bırakıldığına şahit olduk. Son yapıda böyle bir mod bulunmuyor; dolayısıyla gece modunu sunup sunmamak, uygulamaların tercihine kalıyor.

Gece modu, sadece renkleri gözünüzü yormayacak renklerle değiştirmekle yetinmiyor. Bazı bilim adamları, elektronik cihazlardan yayılan mavi ışığın uykumuz üzerinde olumsuz etkileri olduğuna inanıyorlar. iOS’taki Night Shift ve f.lux gibi üçüncü parti uygulamalar, telefonunu yatmadan önce kullananlar için ekrana daha sıcak renkler ilave ediyor.

Share