Whatsapp hemen yasaklanmalı!

İngiltere Başbakanı David Cameron çok ses getirecek bir açıklamalarda bulundu. Başbakan Cameron, WhatsApp, iMessage, Snapchat gibi mesajlaşma servislerin yasaklanması gerektiğini bildirdi.

İngiltere Başbakanı David Cameron’a göre, iki veya daha fazla kişinin kendi aralarında mesajlaşmalarının istihbarat birimleri tarafından takip edilemediği için ulusal tehdit unsurları arasında olduğunu ve bu nedenle yasaklanmaları gerektiğini kaydetti. Mayıs ayında İngiltere’de yapılacak genel seçimlerde Cameron yeniden seçilmesi durumunda WhatsApp, iMessage ve Snapchat’in de aralarında bulunduğu mesajlaşma uygulamalarını yasaklamak istediğini söyledi.
cameron-snapchat-whatsapp

Başbakan Cameron’a göre mesajlaşma uygulamalarının içeriklerinin kriptolu(şifreli) bir biçimde kodlanarak tutması ve istenmesi durumunda bu uygulama yetkililerinin istihbarat birimleriyle bu bilgileri paylaşmamaları terörist gruplar için hayli ilgi çekici olabileceğini söyledi. Cameron’un hükümeti, şu an ingiliz telekom operatörlerinin ve ISS(internet servis sağlayıcısı)’lerin kullanıcıların online aktiviteleri ve mesajlarıyla ilgili daha fazla kayıt tutmasını zorunlu hale getirecek bir yasal düzenleme üzerinde çalışıyor. Cameron’ın halihazırda yüz milyonlarca kişi tarafından kullanılan WhatsApp ya da Snapchat’i nasıl engelleyebileceği ise en çok merak edilen sorular arasında. Cameron hükümeti, Fransa’daki terör olaylarını bahane ederek yasaklamayı 2016’da kanunlaştırıp eyleme geçmeyi planlıyor.

Share