WhatsApp’a 600 milyon kullanıcı

Popüler anında mesajlaşma yazılımı WhatsApp, aylık 600 milyon aktif kullanıcı sayısına ulaştığını açıkladı.

WhatsApp’ın yükselişi devam ediyor

Facebook tarafından 2014’ün Şubat ayında rekor bir rakam olan 19 milyar dolara satın alınan anında mesajlaşma yazılımı WhatsApp’ın yükselişi devam ediyor. Satın alındığı tarihte 450 milyon aylık aktif kullanıcı sayısı bulunan anında mesajlaşma uygulamasında bu rakam bir yıl geçmeden 600 milyona ulaştı.

WhatsApp’ın CEO’su Jan Koum tarafından resmi Twitter hesabında duyurulan bilgiye göre, uygulamanın aylık aktif kullanıcı sayısı 600 milyon oldu. Benzer uygulamalara baktığımızda ise WeChat’in 438 milyon aylık kullanıcıya sahip olduğu görülüyor. Tango’da bu rakam 70 milyon, Viber’de ise 100 milyon.

Rekabet mesajlaşmada

Son yıllarda mobil cihazlarda anında mesajlaşma uygulamalarının rekabeti yaşanıyor. Ağırlıklı olarak cep telefonlarında kullanılan WhatsApp, Line, WeChat, Tango, Tictoc ve benzeri uygulamalar arasında sıkı bir rekabet var. WhatsApp bu rekabette öne çıkan ve en yaygın kullanılan uygulamalardan biri. WhatsApp dünya çapında yaygın olsa da TictToc, WeChat ve Line gibi uygulamalar özellikle Uzakdoğu ülkelerinde daha çok tercih ediliyor.

Kaynak: AL Jazeera

Share